Spara och kopiera filer
I FileMaker Pro sparas ändringar som du gör i databasfilen automatiskt medan du arbetar. Det finns alltså inget Spara-kommando. Däremot kan du:
 •
 •
Vissa åtgärder göra att en fil inte sparas. Mer information finns i "Detta sparas inte i FileMaker Pro" nedan.
Så här gör du en kopia eller en tom kopia av en databasfil:
1.
Välj Arkiv-menyn > Spara en kopia.
2.
3.
Skriv ett filnamn i rutan Filnamn (Windows) eller Spara som (OS X).
4.
I Filformat väljer du FileMaker-filer (endast Windows).
5.
I rutan Spara en (Windows) eller Typ (OS X) väljer du ett av följande tillval:

Spara en databasfils tabeller, layouter, manus, utskriftsformat och fältdefinitioner utan några data.
Skapa en kopia av den aktuella filen med alla containerdata som lagras som en filreferens eller externt (både genom öppen och säker lagring) inbäddat i filens containerfält.
Obs!  Om du vill ha en kopia av en fil med externt lagrad containerdata väljer du fristående kopia. Alternativen för kopia av aktuell fil och komprimerad kopia kopierar inte externt lagrad data. Om du väljer något av de alternativen måste du bädda in data i containerfälten först. Mer information finns i Konfigurera containerfält för extern datalagring.
6.
För Spara väljer du ett eller båda av följande alternativ:

7.
Detta sparas inte i FileMaker Pro
I FileMaker Pro sparas inte statusändringar i filen, om det enbart är ändringar du gör medan filen är öppen. När du gör följande ändringar sparas de inte:
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Om du exempelvis öppnar en fil, sorterar poster och sedan stänger filen sparas inte sorteringsordningen i FileMaker Pro. Om du däremot öppnar en fil, lägger till en ny post, sorterar posterna och därefter stänger filen, sparas sorteringsordningen och den nya posten i filen.
Kommentar
 •
FileMaker Pro sparar kontinuerligt ändringar till datorns RAM-minne eller cache. Du kan själv ange hur ofta ditt arbete ska sparas av FileMaker Pro, vilket kan spara batteriet när du arbetar på bärbara datorer. Mer information finns i Ange minnesinställningar.
 •
Du kan också ange när ändringar ska sparas genom att skapa (och därefter köra) ett manus som innehåller Skriv till disk manussteg. Detta manuskommando flyttar allt som lagrats i RAM-minnet till hårddisken.
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Go: innan du flyttar en fil med containerfält som lagrar data externt måste du bädda in alla i containerfältdata. Välj fristående kopia (enstaka fil) i FileMaker Pro. Containerdata bäddas in i kopian. Flytta sedan kopian till enheten.
Relaterade avsnitt
Öppna filer
Stänga fönster och filer