Skapa manus för att automatisera uppgifter
Manus kan användas för enkla rutinuppgifter, t.ex. att ställa in sidorientering, och för mer komplicerade uppgifter, t.ex. att förbereda utskick till kunder.
Du kan exempelvis definiera en komplex uppsättning uppgifter som skapar ett tackbrev till de kunder i en kunddatabas som har gjort en beställning den senaste veckan. Manuset sammanställer ett specialanpassat brev till varje kund. Manuset växlar till granskningsläge och gör en paus så att du kan se hur brevet kommer att se ut när du har skrivit ut det. Aktiviteten påbörjas när du klickar på en knapp i layouten Kunduppgifter.
Du skapar manus genom att välja bland FileMaker Pro-kommandon i en lista, så kallade manussteg, ange tillval (om det behövs) och ordna manusstegen i rätt ordning för att utföra uppgiften.
Obs!  Många FileMaker Pro-manus kan göras tillgängliga för webbanvändare när du publicerar databaser med FileMaker WebDirect. Se FileMaker WebDirect Handbok.
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)
I det här avsnittet
Planera ett manus
Skapa och redigera manus
Manus med ActiveX Automation (Windows)
Manus med Apple Events (OS X)
Arbeta med Manus-menyn
Använda knappar med manus
Exempel på manus