Skapa snabbdiagram
Du kan skapa och skriva ut ett snabbdiagram i bearbetningsläget. När du börjar i bearbetningsläget skapas diagrammet i FileMaker Pro baserat på:
 •
 •
 •
Obs!  Det aktiva fältet är det fält du högerklickar i när du skapar ett snabbdiagram.
Om du har rätt behörigheter kan du spara diagrammet i en layout i din databas.
Snabbdiagram fungerar bäst för stående och liggande stapeldiagram, cirkeldiagram, linjediagram och ytdiagram som har en enda dataserie på den andra axeln.
Så här skapar du ett snabbdiagram:
1.
2.
Tips!  Du kan skapa snabbdiagram i Formulärvy och Listvy, men det är enklare att jobba i tabellvy.
3.
En korrekt statistiktyp väljs automatiskt i FileMaker Pro utifrån det aktiva fältet.
4.
Snabbmeny i tabellvisningsläget med diagramobjekt synliga
5.

Diagram efter <fältnamn>
Diagram <fältnamn> efter <sorteringsfält>
Dialogrutan Inställning av diagram visas. När du visar data i diagram i tabellvyn bestäms diagraminställningarna i FileMaker Pro utifrån filens aktuella status och kontexten för dina urval. Beroende på hur komplex din uppsättning av data är och vilken diagramtyp du väljer, kan du behöva justera snabbdiagrammet i dialogrutan Inställning av diagram.
Du kan ändra inställningar till höger i diagramgranskaren om du vill redigera diagrammet. Förhandsgranskningen i dialogrutan Inställning av diagram hjälper dig att arbeta effektivt. Mer information finns i Använda förhandsgranskningen av diagram.
Obs!  Som standard visas posterna i FileMaker Pro i Hittade poster. Om du vill ändra källan till de data som du kartlägger klickar du på Datakälla i diagramgranskaren, och under Diagramdata väljer du Aktuell post (avgränsande data) eller Relaterade poster. Se Ange datakällan för ett diagram

Under Rubrik anger eller ändrar du diagrammets rubrik. Du kan även klicka på knappen Ange för att ange en rubrik.
Se Stående och liggande stapeldiagram, linjediagram och ytdiagram (med staplade stående eller liggande, positiva/negativa stapeldiagram), Cirkeldiagram eller Punktdiagram och bubbeldiagram.
Klicka på Stilformat i diagramgranskaren och läs mer i Ändra ett diagrams utseende.
Klicka på Datakälla i diagramgranskaren och läs mer i Ange datakällan för ett diagram.
6.
Om diagrammet innehåller statistikdata kan du klicka på menyn Statistik i diagramgranskaren och välja en annan statistiktyp. Mer information finns i Statistiktyper för diagram.
7.

Kopiera diagrammet till Urklipp så att du kan klistra in det i en annan layout eller fil
Högerklicka på diagrammet, välj Kopiera och växla sedan till en annan layout i samma fil eller i en annan fil. I Layoutläget högerklickar du layouten och väljer Klistra in.
Om du låter Ta med i layoutmenyer vara markerat kan du använda menyn Layouter > Gå till layout eller dialogrutan Hantera layouter om du vill visa diagrammet i layoutläge. Mer information finns i Hantera layouter.
Obs!  Om det behövs ett statistikfält i diagrammet läggs statistikfältet till i den aktuella tabellen när du sparar diagrammet i en layout. Om du skriver ut diagrammet utan att spara det i en layout skapas inget statistikfält i databasen i FileMaker Pro.
8.
Om du väljer att inte spara diagrammet efter utskrift klickar du på Avbryt, så stängs dialogrutan Inställning av diagram.
Relaterade avsnitt
Visa en post, visa poster som en lista eller visa poster som en tabell
Använda snabbmenyer
Skapa och hantera behörighetsuppsättningar