Bestanden openen vanuit het scherm Snel aan de slag met FileMaker
Het scherm Snel aan de slag met FileMaker biedt een centrale plaats waar u op tal van manieren bestanden kunt openen en maken. U kunt:
 •
Bestaande FileMaker Pro-bestanden op uw computer of een externe computer openen zoals in dit onderwerp is beschreven.
 •
Een nieuw leeg FileMaker Pro-bestand maken en ontwerpen. Zie Een FileMaker Pro-bestand maken.
 •
 •
Zo opent u FileMaker Pro-bestanden met Snel aan de slag met FileMaker:
1.
 •
 •
Als FileMaker Pro wordt uitgevoerd of als u FileMaker Pro start en u het scherm Snel aan de slag met FileMaker niet ziet, kiest u op de menubalk Help > Snel aan de slag met FileMaker.
2.

Recente bestanden in het vak midden in het scherm Snel aan de slag met FileMaker
Een lijst met FileMaker Pro-bestanden die u onlangs hebt geopend weergeven. Als er geen recente bestanden zijn vermeld, kiest u op de menubalk Bewerken > Voorkeuren (Windows) of FileMaker Pro > Voorkeuren (Mac OS) en selecteert u Recent geopende bestanden tonen. Daarna voert u een waarde in van 1 tot 30. Hiermee geeft u aan hoeveel recente bestanden u in de lijst wilt weergeven. Vervolgens klikt u op OK. (Als u de lijst met onlangs geopende bestanden wilt verwijderen, kiest u op de menubalk Bestand > Recent bestand openen > Recente bestanden wissen.)
Favoriete bestanden in het vak midden in het scherm Snel aan de slag met FileMaker
Een lijst met FileMaker Pro-bestanden die u hebt gemarkeerd als favoriet weergeven. Zie Werken met favoriete bestanden en hosts als u favoriete bestanden wilt toevoegen of de volgorde ervan wilt wijzigen.
Tip  U kunt de aanwijzer op een recent of favoriet bestand in de lijst plaatsen om het volledige pad naar de locatie (lokaal of extern) weer te geven.
3.
Zo beperkt u de lijst met bestanden die worden weergegeven in de lijst met recente en favoriete bestanden:
Typ enkele tekens in het invoervak Een database openen. Vervolgens verschijnen alleen de bestands- en hostnamen die de getypte tekens bevatten in de lijst.
Zo verbergt u het scherm Snel aan de slag met FileMaker wanneer u werkt met FileMaker Pro:
Wis het selectievakje Toon dit scherm wanneer FileMaker Pro wordt geopend en klik op Sluiten.
Als het scherm Snel aan de slag met FileMaker is verborgen, kunt u het als volgt weergeven:
Kies op de menubalk Help > Scherm Snel aan de slag met FileMaker.
Verwante onderwerpen
Gedeelde bestanden als client openen
Bestanden openen
Met het scherm Snel aan de slag met FileMaker leren werken met FileMaker Pro