Werken met favoriete bestanden en hosts
U kunt een FileMaker Pro-bestand op uw computer of een externe computer aan uw lijst met favorieten in het menu Bestand en in het scherm Snel aan de slag met FileMaker toevoegen. U kunt ook een externe host aan de lijst met favorieten toevoegen.
Als u het huidige bestand aan uw lijst met favorieten wilt toevoegen, kiest u op de menubalk Bestand > Favoriet openen > Huidige bestand toevoegen aan favorieten.
Zo beheert u favoriete bestanden en hosts:
1.
Kies op de menubalk Bestand > Favoriet openen > Favorieten beheren. Maar u kunt ook in het scherm Snel aan de slag met FileMaker Pro op Favorieten beheren klikken.
Het dialoogvenster Favorieten beheren verschijnt.

Een favoriet lokaal bestand toevoegen
Klik op Knop Toevoegen aan Favorieten om het dialoogvenster Een favoriet toevoegen (Windows) of Openen (Mac OS) te openen, selecteer een of meer bestanden in de lijst, klik op Selecteren en sluit het dialoogvenster Favorieten beheren.
Een favoriet extern bestand toevoegen
Klik op Knop Toevoegen aan Favorieten om het dialoogvenster Een favoriet toevoegen (Windows) of Openen (Mac OS) te openen. Klik op Op afstand. Selecteer de host waar zich het bestand bevindt, selecteer een extern bestand en klik op Toevoegen aan Favorieten. Klik op Sluiten om terug te keren naar het dialoogvenster Een favoriet toevoegen (Windows) of Favorieten beheren (Mac OS) te openen. Klik op Annuleren om terug te keren naar het dialoogvenster Favorieten beheren (Windows).
Tip  Wanneer u dubbelklikt op een samengevouwen hostnaam of IP-adres, wordt de lijst met externe bestanden vernieuwd.
De volgorde van favoriete bestanden wijzigen
Een favoriet extern bestand toevoegen
Klik op Knop Toevoegen aan Favorieten om het dialoogvenster Een favoriet toevoegen (Windows) of Openen (Mac OS) te openen. Klik op Op afstand. Selecteer de host en klik op Toevoegen aan favoriete hosts. Klik op Opslaan in het dialoogvenster Favoriete host bewerken. Klik op Sluiten om terug te keren naar het dialoogvenster Een favoriet toevoegen (Windows) of Favorieten beheren (Mac OS) te openen. Klik op Annuleren om terug te keren naar het dialoogvenster Favorieten beheren (Windows).
Een bestand of host verwijderen uit de lijst met favorieten.
De instellingen voor de externe host wijzigen
Selecteer een host, klik op Knop Host bewerken. Kies Host bewerken. Zie Gedeelde bestanden als client openen voor meer informatie over het wijzigen van de instellingen voor de externe host.
Klik op Knop Host bewerken. Kies Uitgebreide hosts vernieuwen.
2.
Verwante onderwerpen
Bestanden openen vanuit het scherm Snel aan de slag met FileMaker