Bestanden samengebruiken als client
Als client werkt u met FileMaker Pro-bestanden net zoals u als enige gebruiker met de bestanden werkt, maar met de volgende uitzonderingen:
 •
Wanneer u een bestand opent, wordt de lay-out, gevonden reeks en sorteervolgorde weergegeven zoals de host het bestand heeft gesloten. (U kunt een script definiëren om naar de lay-out en instellingen van uw voorkeur over te schakelen. Omdat de scripts van alle gebruikers met het gedeelde bestand worden opgeslagen, kunt u het beste een scriptnaam kiezen die u gemakkelijk herkent.)
 •
 •
Omdat u samen met andere gebruikers via een netwerk werkt, kan het even duren voordat u toegang krijgt tot records en lay-outs wanneer andere gebruikers het bestand samengebruiken.
 •
 •
Wanneer u als client een gedeeld bestand sluit, sluit u alleen de verbinding met dat bestand. Het bestand blijft geopend op de computer van de host.
Als u uw systeembronnen altijd optimaal wilt benutten, kunt u gedeelde bestanden het beste meteen sluiten wanneer u ze niet meer gebruikt. Als een dialoogvenster verschijnt waarin u wordt gevraagd om het FileMaker Pro-bestand te sluiten waartoe u als client toegang hebt, volgt u deze instructie meteen op. Mogelijk moet de host een belangrijke onderhoudstaak uitvoeren.
Verwante onderwerpen
Database op het netwerk is traag
Onderwerpen in deze sectie
Gedeelde bestanden als client openen
Een URL gebruiken om gedeelde databases op afstand te openen
De URL van een gedeelde database verzenden