Scripts kopiëren en plakken
U kunt volledige scripts, scriptmappen of scriptstappen uit een bestand kopiëren en ze in hetzelfde of een ander bestand plakken.
1.

Kies op de menubalk Scripts > Scripts beheren. Of kies op de menubalk Bestand > Beheren > Scripts.
Kies op de menubalk Scripts > Scripts beheren. Selecteer daarna het gewenste script uit de lijst en klik op Bewerken om het dialoogvenster Script bewerken te openen.
2.
3.
 •
Windows: Kies op de menubalk Bestand > Kopiëren in het venster Script bewerken.
 •
Mac OS: Kies in FileMaker Pro op de menubalk Bestand > Kopiëren.
4.
5.
Als u de selectie wilt plakken, selecteert u het script, de map of de scriptstap waarna u de selectie wilt laten verschijnen. Daarna gaat u als volgt te werk:
 •
Windows: Kies op de menubalk Bestand > Plakken in het venster Script bewerken.
 •
Mac OS: Kies in FileMaker Pro op de menubalk Bestand > Plakken.
Opmerkingen
 •
 •
FileMaker Pro behoudt verwijzingen naar scripts, mappen en -stappen als ze geldig zijn wanneer u ze plakt. Als u meerdere scripts, mappen of scriptstappen kopieert die naar elkaar verwijzen, kopieert u ze in één stap indien u de verwijzingen wilt behouden. Als u ze afzonderlijk kopieert, gaan de verwijzingen mogelijk verloren. Controleer na het plakken of alle verwijzingen wel geldig zijn.
 •
Als u scripts en scriptmappen wilt kopiëren en plakken, moet u schrijftoegang hebben tot het bronscript of de bronmap en over privileges beschikken om scripts en scriptmappen in het doelbestand te mogen maken.
 •
 •
 •
Wanneer u scripts, mappen of scriptstappen kopieert, worden onderbrekingspunten niet gekopieerd. Maar wanneer u scripts, mappen of scriptstappen dupliceert, blijven de onderbrekingspunten wel behouden.
Verwante onderwerpen
Scripts maken en bewerken
Scripts beheren met mappen
Een script opslaan
Een script verwijderen