Scripts beheren met mappen
U kunt uw scripts beheren door ze te groeperen en te filteren.
Zo beheert u scripts met mappen:
1.
Kies op de menubalk Scripts > Scripts beheren. Of kies op de menubalk Bestand > Beheren > Scripts.
2.

Kies in de lijst Nieuw de optie Map. Typ een mapnaam in het dialoogvenster Map bewerken en klik op OK. De nieuwe map verschijnt in het dialoogvenster Scripts beheren op de huidige positie. Een map verschijnt als een vervolgmenu in het menu Scripts.
Dubbelklik op de map om de naam ervan te wijzigen. Typ een nieuwe mapnaam in het dialoogvenster Map bewerken en klik op OK.
 •
Windows: Of kies op de menubalk Bewerken > Kopiëren, klik op de positie in de lijst waar u de map wilt plaatsen en kies op de menubalk Bewerken > Plakken.
Een map kopiëren en in een ander bestand plakken
Een map uit- of samenvouwen
Klik op het pictogram voor uit- of samenvouwen links van de mapnaam of druk op + of – (Windows) of pijl-rechts of pijl-links (Mac OS). (Dit heeft geen invloed op het uiterlijk van het menu Scripts.)
Vouw de gewenste map uit (zie hierboven). Gebruik de dubbele pijl links van het script om dit naar de positie onder de uitgevouwen groep te slepen. Als het script zich aan het einde van de mappenlijst bevindt, laat u het script met de vierpuntige pijl onder de mapnaam inspringen. Het script verschijnt in het vervolgmenu van de geselecteerde map in het menu Scripts.
Selecteer de map die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen. De map en alle scripts in de map worden verwijderd.
Kies een mapnaam in de keuzelijst links. In het dialoogvenster worden alleen de scripts onder de geselecteerde map weergegeven. Als u alle scripts wilt weergeven, kiest u Alles tonen.
Typ in het tekstvak rechts de naam van een script of een deel van die naam. Tijdens het typen wordt de lijst met scripts gefilterd.
Een scheidingsteken invoegen tussen script- of mapnamen
Selecteer het script of de map waarboven u het nieuwe scheidingsteken wilt invoegen. Kies in de lijst Nieuw de optie Scheidingsteken. De wijzigingen worden nu weergegeven in het dialoogvenster Scripts beheren en in het menu Scripts.
Selecteer het script dat of de map die u wilt afdrukken en klik op Knop Afdrukken in het dialoogvenster Scripts beheren. Selecteer in het dialoogvenster Afdrukken de gewenste opties en klik op OK (Windows) of Afdrukken (Mac OS).
3.
Als u de map wilt opnemen in het menu Scripts, selecteert u het selectievakje naast de map, of selecteert u de map en selecteert u In menu opnemen.
Opmerking  Als u In menu opnemen selecteert, wordt alleen de map zelf in het menu opgenomen, niet de hiervan afkomstige scripts. Klik op In menu opnemen naast elk afstammend script dat u in het vervolgmenu wilt vermelden. Scripts die voor opname in een menu worden geselecteerd zonder dat hun bovenliggende map wordt geselecteerd, worden niet opgenomen in het menu Scripts.
4.
Tips
 •
Houd de Ctrl+toets (Windows) of de Cmd+toets (Mac OS) ingedrukt en klik om meerdere scripts en mappen tegelijk te selecteren. U kunt meerdere scripts en mappen toevoegen, dupliceren, kopiëren, plakken, verwijderen en afdrukken.
 •
Het is mogelijk om meerdere scripts tegelijk te bewerken. Selecteer in het dialoogvenster Scripts beheren de scripts die u wilt bewerken en klik daarna op Bewerken. Voor elk geselecteerd script wordt een apart venster Script bewerken geopend. Als u dubbelklikt wanneer meerdere scripts zijn geselecteerd, wordt alleen het script geopend waarop u hebt geklikt.
Verwante onderwerpen
Scripts maken en bewerken
Een script opslaan
Een script verwijderen