Scripts uitvoeren op FileMaker Server
FileMaker Server-beheerders kunnen geplande taken maken om twee soorten scripts uit te voeren:
 •
 •
FileMaker Pro-scripts in databases die worden gehost door FileMaker Server
Deze scripts kunnen in reeksen worden uitgevoerd.
U kunt zo controleren of een scriptstap compatibel is met FileMaker Server:
1.
Kies in FileMaker Pro op de menubalk Scripts > Scripts beheren.
2.
3.
Selecteer in het venster Script bewerken in de lijst Compatibiliteit tonen de optie Server.
Scriptstappen die niet worden ondersteund vanuit een FileMaker Server-schema worden lichter gekleurd weergegeven.
Opmerkingen
 •
Een in FileMaker Server gepland script zal stoppen als een niet-ondersteunde scriptstap wordt aangetroffen. Om ervoor te zorgen dat een gepland script een niet-ondersteunde stap kan overslaan, gebruikt u de scriptstap Onderbreken door gebruiker toestaan script step en selecteert u Uit.
 •
Een gepland script wordt uitgevoerd door FileMaker Server ongeacht of FileMaker Pro-clients de bestanden hebben geopend. Clients zien het effect van het script (bijvoorbeeld als een script dat in FileMaker Server wordt uitgevoerd een record wijzigt, wordt deze in FileMaker Pro bijgewerkt), maar FileMaker Pro maakt geen deel uit van de uitvoering van het script.
Verwante onderwerpen
Get ( LijstDocumentenpad ) function
Records importeren script step
Records exporteren script step