Scriptstappen uitschakelen (FileMaker Pro Advanced)
U kunt scriptstappen in- en uitschakelen om gedeelten van een script te testen. Wanneer u een script uitvoert, worden uitgeschakelde stappen genegeerd.
Zo schakelt u scriptstappen uit:
1.
Kies op de menubalk Scripts > Scripts beheren.
2.
3.
Opmerkingen
 •
 •
 •
Als het bestand in FileMaker Pro is geopend, kunnen gebruikers uitgeschakelde scriptstappen zien, maar kunnen zij die niet inschakelen.
 •
Als u een scriptstap If uitschakelt, moet u ook de overeenkomstige stap End If uitschakelen. Dit geldt ook voor de scriptstappen Loop, Else, Exit Loop If en Else If.
 •
 •
 •
 •
 •
Uitgeschakelde scriptstappen worden voorafgegaan door //. Uitgeschakelde scriptstappen verschijnen als <onbekend> wanneer ze in een FileMaker 7-bestand worden geopend of geïmporteerd.
Verwante onderwerpen
Scripts debuggen (FileMaker Pro Advanced)
Scripts maken en bewerken
Gegevensinzage gebruiken (FileMaker Pro Advanced)