Voorbeeld van een opstartscript
In dit voorbeeld wordt door middel van een opstartscript de weergave van een database bij het opstarten voor iedere gebruiker automatisch aangepast. Op basis van de huidige gebruikersnaam geeft het script de juiste lay-out en de relevante records voor de huidige gebruiker weer.
Zie Opties instellen voor bestanden voor meer informatie over het instellen van een opstartscript.
Voorbeeld van een opstartscript
De eerste scriptstap geeft de lay-out Welkom in de tabel Verkoop weer. De If script step evalueert de waarde van het resultaat van de Get ( AccountNaam ) function en schakelt over naar de lay-out Eenvoudig als de resultaatwaarde Evelien is. Als de gebruikersnaam niet Evelien is, wordt de Else If script step geƫvalueerd, en als de resultaatwaarde van de functie Get ( AccountNaam ) in deze stap Anna is, schakelt het script over naar de lay-out Complex. Vervolgens gebruikt het script de Berekend resultaat invoegen script step om de accountnaam van de gebruiker in de zoekmodus in een veld te plakken om zo alle records te zoeken die de accountnaam van de gebruiker bevatten.
Ga naar lay-out ["Welkom"]
Script onderbreken/hervatten [Duur ( seconden ); 3]
If [ Get ( AccountNaam )= "Evelien" ]
Ga naar lay-out ["Eenvoudig"]
Else If [ Get ( AccountNaam )="Anna" ]
Ga naar lay-out ["Complex"]
End If
Ga naar Zoeken []
Berekend resultaat invoegen [Selecteren; "Verkoop::tijdelijke gebruikersnaam";
Get ( AccountNaam ) ]
Zoekopdracht uitvoeren []