Else If
Doel
Evalueert een logische berekening en voert een voorwaardelijke actie uit, zoals de If script step.
Opmaak
Else If [<logische berekening>]
Opties
Klik op Opgeven om de logische berekening te definiëren. Typ de berekening die u wilt gebruiken in het dialoogvenster Berekening opgeven of stel de berekening samen aan de hand van de veldenlijst (links) en de functielijst (rechts), met de wiskundige operatoren en tekstoperatoren.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Deze scriptstap moet een IF-stap of een andere Else If-stap volgen; de scriptstap kan niet volgen op een Else script step.
Wanneer het resultaat van de berekening van een scriptstap If waar (niet nul) is, worden de stappen die er ingesprongen onder staan uitgevoerd. Wanneer het resultaat van een scriptstap If onwaar (nul) is, gaat het script bij uitvoering verder naar de volgende Else If-scriptstappen zo lang deze het resultaat Onwaar hebben. Wanneer het resultaat van een instructie Else If waar is, wordt het blok stappen onder Else If uitgevoerd. Het resultaat Waar beëindigt de Else If-procedure en wanneer de volgende instructie Else If of Else is bereikt, springt de uitvoering over naar de scriptstap End If.
Voorbeelden
If [Get ( AccountNaam ) = "Jan Daniels"]
Ga naar lay-out [“Eerste bestand”]
Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
Else If [Get ( AccountNaam ) = "Julia Vega"]
Ga naar lay-out [“Tweede bestand”]
Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
Else If [Get ( AccountNaam ) = "Gerard De Bruin"]
Ga naar lay-out [“Derde bestand”]
Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
Else
Ga naar lay-out [“Vierde bestand”]
Alle records tonen
End If
Opmerking  In dit voorbeeld geeft Get ( AccountNaam ) alleen bruikbare waarden als gebruikers van de database zich aanmelden met toegewezen accountnamen. Als er geen accounts zijn gemaakt of nodig zijn, geeft Get ( AccountNaam ) als resultaat de standaardwaarde ‘Admin’.
Berekeningvelden definiëren
If function
Voorbeeld van If-structuur