Berekend resultaat invoegen
Doel
Met deze scriptstap plakt u het resultaat van een berekening in het actieve veld van de actieve record.
Opmaak
Berekend resultaat invoegen [Selecteren; <tabel::veld>; <waarde of formule>]
Opties
 •
Als u Gehele inhoud selecteren inschakelt, wordt de inhoud van een veld vervangen. Als u deze optie niet inschakelt, vervangt u met Berekend resultaat invoegen alleen het geselecteerde gedeelte van het actieve veld of voegt u het resultaat in op het invoegpunt. Het invoegpunt bevindt zich standaard aan het eind van de gegevens in het veld.
 •
Schakel Ga naar doelveld in of klik op Opgeven om het veld op te geven waarin u het berekende resultaat wilt invoegen. Deze scriptstap wordt alleen correct uitgevoerd wanneer het doelveld deel uitmaakt van de lay-out. Als het script wordt uitgevoerd zonder dat er een veld actief is, heeft deze stap geen effect.
 •
Berekend resultaat: klik op Opgeven als u de berekening wilt opgeven waarvan u de resultaten wilt invoegen met deze scriptstap. Typ de berekening die u wilt gebruiken in het dialoogvenster Berekening opgeven of stel de berekening samen aan de hand van de veldenlijst (links) en de functielijst (rechts), met de wiskundige operatoren en tekstoperatoren.
Opmerking  Als het opgegeven veld niet voorkomt in de lay-out waarop het script wordt uitgevoerd, geeft de scriptstap Berekend resultaat invoegen een foutcode die kan worden opgevraagd met de Get ( LaatsteFout ) function.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Voorbeelden
Het volgende script schakelt over naar een opgegeven lay-out, voegt de huidige gebruikersnaam in en schakelt daarna over naar een andere lay-out. De scriptstap Berekend resultaat invoegen werkt alleen als het veld deel uitmaakt van de huidige lay-out.
Ga naar lay-out ["Lay-out gebruikersnaam"]
Berekend resultaat invoegen [Tabel1::VeldGebruikersnaam; Get ( AccountNaam )]
Ga naar lay-out ["Lay-outnummer op basis van gebruikersnaam"]