Scriptvoorbeelden
U kunt voorbeelden van scripts in de Help gebruiken als uitgangspunt voor uw eigen scripts. Er zijn ook verschillende scripts opgenomen in de FileMaker Pro-sjablonen.
Opmerking  Wijzig de sjabloonscripts niet. Sla daarom eerst een kopie van de sjabloon op en breng de wijzigingen aan in deze kopie.
Zo geeft u een scriptdefinitie weer in FileMaker Pro:
1.
Kies op de menubalk Scripts > Scripts beheren. Of kies op de menubalk Bestand > Beheren > Scripts.
2.
3.
Klik op Bewerken om de definitiedetails in het dialoogvenster Script bewerken te zien.
Onderwerpen in deze sectie
Voorbeeld van If-structuur
Voorbeeld van Loop-structuur
Voorbeeld van gegevensinvoer
Voorbeeld van een opstartscript
Voorbeeld van Script uitvoeren en scriptparameters