Werken met het menu Scripts
Een scriptmap verschijnt als een vervolgmenu in het menu Scripts. In Windows plaatst FileMaker Pro net zoveel scripts en mappen in het menu Scripts als er op het scherm passen, afhankelijk van de beeldschermresolutie en de lengte van de script- of mapnamen. Als u de namen van de overige scripts en mappen wilt weergeven, klikt u op het driehoekje onderaan in de lijst. In Mac OS is het menu Scripts verschuifbaar en is het maximumaantal scripts in het menu niet gebonden aan de grootte of resolutie van het beeldscherm. Zowel onder Windows als onder Mac OS wijst FileMaker Pro sneltoetsen toe aan de eerste tien scripts.

Kies op de menubalk Scripts > Scripts beheren en vervolgens
Een script of map toevoegen aan het menu Scripts
Selecteer in het dialoogvenster Scripts beheren het script of de map en kies de optie In menu opnemen of klik links van het script in de lijst. Naast de naam van het script of de map verschijnt een vinkje.
De volgorde van scripts of mappen in het menu Scripts wijzigen
Sleep in het dialoogvenster Scripts beheren het script of de map naar een andere positie met behulp van de dubbele pijl links van de script- of mapnaam. (Zorg ervoor dat het selectievakje In menu opnemen is ingeschakeld.)
Een script of map uit het menu Scripts verwijderen
Tip  Als u de items in het menu Scripts visueel van elkaar wilt scheiden met een horizontaal scheidingsteken, maakt u een scheidingsteken. Selecteer in het dialoogvenster Scripts beheren het script of de map waarboven u het scheidingsteken wilt plaatsen en kies dan Scheidingsteken in de lijst Nieuw.
Verwante onderwerpen
Scripts maken en bewerken
Scripts beheren met mappen
Een script opslaan
Een script verwijderen
Scripts kopiëren en plakken