Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd
Wanneer u een beveiligd bestand probeert te openen, moet u een of meer wachtwoorden invoeren en andere gegevens verschaffen, zoals een account naam, om het bestand te openen. U kunt het bestand mogelijk ook openen met Gasttoegang als dit is toegestaan met de privileges die voor het bestand zijn geconfigureerd.
Zo opent u een bestand dat met een wachtwoord is beveiligd:
1.
Raadpleeg Bestanden openen.
2.
Als u het coderingswachtwoord niet kent, neemt u contact op met de databasebeheerder.
3.
Voer in het dialoogvenster Bestandsnaam openen uw accountnaam en wachtwoord in en klik op OK.
Als u uw accountnaam en wachtwoord niet kent, neemt u contact op met de databasebeheerder. Als u geen account hebt, klikt u op Gastaccount (als die optie beschikbaar is).
Opmerkingen
 •
Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. Bijvoorbeeld: als zVoetBalz2 het wachtwoord is, accepteert FileMaker Pro zvoetbalz2 niet. Bij problemen met het invoeren van een geldig wachtwoord, controleert u of de Caps Lock-toets op het toetsenbord is uitgeschakeld.
 •
Accountnamen zijn niet hoofdlettergevoelig. Bijvoorbeeld: als de accountnaam Chris is, kunt u het bestand openen door chrisofCHRIS als accountnaam in te voeren.
 •
 •
U kunt toestaan dat uw wachtwoord voor het huidige bestand wordt opgeslagen in uw gebruikersgegevens (Windows) of sleutelhanger (OS X). Raadpleeg Opties voor bestanden instellen. Voor meer informatie over het opslaan van gebruikersgegevens raadpleegt u Help en ondersteuning in Windows. Voor meer informatie over de sleutelhanger raadpleegt u de OS X Help.
 •
Als aan u een account is toegewezen die de privilegeset Volledige toegang gebruikt, kunt u voorkomen dat het dialoogvenster Bestandsnaam openen verschijnt telkens als u het bestand wilt openen. Hiertoe wijst u een standaardaccountnaam en -wachtwoord toe voor automatisch gebruik wanneer het bestand wordt geopend. Raadpleeg Opties voor bestanden instellen.
 •
 •
Als u probeert een beveiligd bestand te openen via een bestand dat niet is geautoriseerd om toegang te krijgen tot dat bestand, wordt u gevraagd of u het bestand nu wilt autoriseren. Klik op Ja om het bestand te autoriseren. Als u op Ja klikt, maar niet bij de bestanden bent aangemeld met privileges voor Volledige toegang, moet u een account met volledige toegangsrechten invoeren.
In de titelbalk van het dialoogvenster Bestandsnaam openen:
Onderwerpen in deze sectie
Uw wachtwoord voor een bestand wijzigen