Databases beveiligen
U kunt beperkingen instellen voor wat gebruikers in een bestand kunnen zien en doen door accounts en privilegesets te definiëren. U kunt bijvoorbeeld:
 •
 •
 •
 •
 •
U kunt ook de toegang tot het schema van een bestand instellen (inclusief de tabellen, lay-outs, scripts en invoerlijsten erin).
Hoewel uw besturingssysteem beveiligingsfuncties voor bestanden heeft, gebruikt u toegangsprivileges van FileMaker Pro om de toegang en beveiliging van uw bestanden te beheren. Met de basisbeveiligingsinstellingen kunt u eenvoudig de verificatiemethode van een gebruiker definiëren, een privilegeset selecteren en een wachtwoord instellen. Voor het beheer van meer complexe beveiligingsinstellingen, zoals het maken van privilegesets of het beveiligen van bestanden, gebruikt u de gedetailleerde beveiligingsinstellingen.
Het is van essentieel belang dat u FileMaker Pro-bestanden beveiligt die worden samengebruikt met andere FileMaker Pro-gebruikers via FileMaker Network, met webgebruikers via FileMaker WebDirect en met ODBC/JDBC-clients. Deze gedeelde bestanden zijn kwetsbaarder omdat ze via het netwerk veel toegankelijker zijn.
Opmerking  Als u FileMaker Pro Advanced gebruikt, kunt u databasebestanden coderen om ze te beveiligen terwijl ze op een schijf worden bewaard. Raadpleeg Databasebestanden coderen (FileMaker Pro Advanced).
Onderwerpen in deze sectie
Databases beveiligen
Accounts beheren
Privilegesets beheren
Uitgebreide privileges beheren
Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd
Autorisatie verlenen voor toegang tot bestanden