Uitgebreide privileges bewerken voor een privilegeset
Met privilegesets kunt u uitgebreide privileges beperken die bepalen of en hoe toegang wordt verkregen tot een gedeeld bestand. Voor een bestand kunt u instellen of met een privilegeset het volgende is toegestaan:
 •
een gedeeld bestand openen door Bestand > Openen op afstand te kiezen
 •
 •
 •
 •
 •
Opmerking  Als u uitgebreide privileges inschakelt, wordt slechts met bepaalde privilegesets toegang tot gedeelde gegevens toegestaan. Als u toegang wilt krijgen tot de gedeelde gegevens, dient u het samengebruik in te stellen voor het gewenste toegangstype. Zie Bestanden delen in een netwerk, FileMaker Pro-gegevens delen via ODBC of JDBC of Databases publiceren op het web.
Zie Accounts, privilegesets en uitgebreide privileges voor meer informatie over uitgebreide privileges.
Zo bewerkt u uitgebreide privileges voor een privilegeset:
1.
Raadpleeg Privilegesets maken en bewerken.
Opmerking  Als Bestand > Beheren > Beveiliging grijs wordt weergegeven, krijgt u met uw privileges geen toegang. Lees de opmerking hieronder voor een andere mogelijkheid om uitgebreide privileges te bewerken.
2.
Schakel in de keuzelijst Uitgebreide privileges de gewenste uitgebreide privileges in en schakel de overige uit.
In de volgende tabel vindt u de uitgebreide privileges die standaard beschikbaar zijn.

Opmerking  FileMaker Pro ondersteunt het uitgebreide privilege fmiwp niet meer. Het openen van databasebestanden die in FileMaker Pro 12 of lager zijn gemaakt en het uitgebreide privilege fmiwp gebruiken, verwijdert het uitgebreide privilege niet van de privilegesets waaraan het is toegewezen.
FileMaker, maar ook een andere ontwikkelaar, kan extra uitgebreide privileges aanbieden als onderdeel van andere softwareproducten die zijn ontwikkeld voor gebruik met FileMaker Pro of FileMaker Server.
3.
Klik achtereenvolgens op OK en op OK in het dialoogvenster Beveiliging beheren.
Of raadpleeg Accounts maken en bewerken om de privilegeset aan één of meerdere accounts toe te wijzen.
Opmerkingen
 •
 •
Wanneer u instellingen voor samengebruik configureert voor FileMaker Network Sharing, ODBC/JDBC of FileMaker WebDirect, kunt u samengebruik voor alle gebruikers of bepaalde privilegesets inschakelen als uw privilegeset dit toestaat. Deze methode is toegankelijk via een account waaraan een privilegeset is toegewezen en waarbij het privilege Uitgebreide privileges beheren via dialoogvensters Samengebruik is ingeschakeld, zodat toegang kan worden verkregen via accounts waaraan de privilegeset Volledige toegang niet is toegewezen. Raadpleeg Overige privileges bewerken, Bestanden delen in een netwerk, ODBC en JDBC gebruiken met FileMaker Pro of Databases publiceren met FileMaker WebDirect.
 •
 •
Als u een FileMaker Pro-database host, moet de database het uitgebreide privilege fmapp bevatten. Kies in FileMaker Pro Bestand > Samengebruik > Uploaden naar FileMaker Server om een database naar FileMaker Server te uploaden. Als het delen niet is ingeschakeld, schakelt Database Server fmapp in voor de privilegeset Volledige toegang.
Verwante onderwerpen
Uitgebreide privileges beheren