De Admin-toegang tot databases verwijderen (FileMaker Pro Advanced)
FileMaker Pro en FileMaker Pro Advanced beveiligen FileMaker-databases met behulp van accounts, privilegesets en uitgebreide privileges. Vanuit de Developer-hulpprogramma's kunt u echter alle beheeraccounts uit een bestand verwijderen. Zie Databases beveiligen voor meer informatie over accounts en privileges.
Belangrijk  Als u deze optie selecteert, worden alle accounts die de privilegeset Volledige toegang gebruikten, permanent verwijderd uit de database. Hierdoor wordt de toegang tot de modus Lay-out en het venster Scriptwerkruimte permanent verwijderd, behalve voor het tabblad Uitgebreide privileges van het dialoogvenster Beveiliging beheren, voor alle databasebestanden in de oplossing, ongeacht of ze worden geopend in een runtime-toepassing, in FileMaker Pro of in FileMaker Pro Advanced. Ontwerp- en structurele elementen van de bestanden kunnen door niemand worden gewijzigd, zelfs niet door medewerkers van FileMaker. De enige manier waarop de tabellen, velddefinities, relaties, scripts of toegangsprivileges nog kunnen worden gewijzigd, is door terug te grijpen naar het originele bestand voordat het door de Developer-hulpprogramma's werd aangepast.
Zo verwijdert u de Admin-toegang uit een database:
1.
2.
Kies Gereedschappen > Developer-hulpprogramma's.
3.
4.
Klik op Toevoegen om de bestanden te zoeken die u wilt aanpassen.
5.
6.
7.
Bij Applicatie opties klikt u op Opgeven. Raadpleeg Opties voor Developer-oplossingen opgeven (FileMaker Pro Advanced).
8.
Selecteer Beheertoegang permanent uit bestanden verwijderen en klik op OK.
Zo voorkomt u dat gebruikers het ontwerp en de structuur van uw databasebestanden wijzigen of accounts of privileges wijzigen die u hebt ingesteld.
Opmerkingen
 •
Wanneer de optie Beheertoegang permanent uit bestanden verwijderen is ingeschakeld, geldt het volgende:
 •
 •
 •
 •
Gebruikers kunnen toegang krijgen tot het tabblad Uitgebreide privileges van het dialoogvenster Beveiliging beheren als voor hun account de optie Uitgebreide privileges beheren is ingeschakeld.
 •
 •
Alle databasebestanden moeten minimaal één actieve account hebben. Anders kunnen ze niet worden geopend. U kunt de optie Beheertoegang permanent uit bestanden verwijderen niet gebruiken als de accounts met volledige toegangsprivilegesets de enige actieve accounts in het bestand zijn. Als u dat toch probeert te doen, zal een foutbericht verschijnen.
 •
Verwante onderwerpen
Bestanden binden als een runtime-oplossing (FileMaker Pro Advanced)
Runtime-oplossingen maken (FileMaker Pro Advanced)
Databases weergeven in de kioskmodus (FileMaker Pro Advanced)
Instellingen van een oplossing opslaan (FileMaker Pro Advanced)