Databases weergeven in de kioskmodus (FileMaker Pro Advanced)
De kioskmodus is een methode waarmee u uw databaseoplossing of uw runtime-databaseoplossing kunt weergeven op een volledig scherm, zonder werkbalken of menu's. Zoals de naam al suggereert, kunt u de kioskmodus gebruiken om uw database aan gebruikers voor te stellen als een informatiekiosk. U kunt uw database zodanig ontwerpen dat deze kan worden uitgevoerd vanaf een aanraakscherm.
Databasebestanden die in FileMaker Pro, FileMaker Pro Advanced of de runtime-toepassing worden geopend, kunnen worden veranderd in bestanden die voor alle accounts met een bepaalde privilegeset in kioskmodus moeten worden geopend. Wanneer u een oplossing maakt die in kioskmodus moet worden uitgevoerd, moet u voor uw oplossing een navigatiemethode aanbieden en de gebruikers ervan de mogelijkheid bieden om uw oplossing af te sluiten.
Het primaire bestand is de hoofddatabase die gebruikers het eerst zien in uw kioskoplossing. Aangezien de kioskmodus geen menu's of vensterbesturingselementen bevat, moet het primaire bestand knoppen bevatten waarop gebruikers kunnen klikken om door de oplossing heen te navigeren, de bestanden te sluiten en FileMaker Pro, FileMaker Pro Advanced of de runtime-toepassing af te sluiten.
Als u wilt bepalen hoe gebruikers in uw kioskoplossing kunnen navigeren, plant u eerst uw navigatieontwerp op papier. Bepaal wat er zal gebeuren wanneer op elke knop wordt geklikt en biedt gebruikers een mogelijkheid om vanuit elke lay-out terug naar het begin van uw oplossing te gaan. Als u verder wilt bepalen wat gebruikers kunnen zien, maakt u opstart scripts die bij het openen van een bestand een bepaalde lay-out weergeven.
 •
 •
 •
Opmerkingen
 •
 •
Als u een eerdere kioskoplossing hebt waarin het statuspaneel wordt weergegeven, moet u uw oplossing bijwerken. U kunt de statusbalk of lay-outbalk niet weergeven in een kioskoplossing. U zult aan uw lay-outs recordnavigatie, de status Script onderbroken en de knoppen Script annuleren en Doorgaan met script moeten toevoegen.
Verwante onderwerpen
Runtime-oplossingen maken (FileMaker Pro Advanced)
Bestanden instellen voor Developer-oplossingen (FileMaker Pro Advanced)
Onderwerpen in deze sectie
Kioskoplossingen maken (FileMaker Pro Advanced)
Kioskoplossingen besturen met scripts en knoppen (FileMaker Pro Advanced)