Bestanden openen
U kunt lokale FileMaker Pro-bestanden (die op de computer staan) openen. Daarbij kunt u ervoor kiezen om één bestand of meerdere bestanden tegelijk te openen.
U kunt ook:
 •
Gedeelde bestanden in het netwerk openen. Raadpleeg Bestanden samengebruiken als client.
 •
 •
U kunt FileMaker Pro-vensters en -bestanden sluiten zoals u dat normaal doet in de meeste Windows- en OS X-toepassingen. De wijzigingen die u in FileMaker Pro aanbrengt, worden tijdens het werken en bij het sluiten van een bestand automatisch opgeslagen.
Zo opent u een lokaal bestand als FileMaker Pro al is geopend:
1.
Kies Bestand > Openen.
Opmerking  U kunt ook Bestand > Recent bestand openen of Bestand > Favoriet openen kiezen en vervolgens het gewenste bestand kiezen.
Het Startpaneel wordt geopend. Op het tabblad Mijn oplossingen verschijnen alle bestanden die u als favoriete bestanden hebt gemarkeerd en die u recent hebt geopend.
2.

Selecteer een bestand onder Favorieten en klik vervolgens op Openen.
Selecteer een bestand onder Recent en klik vervolgens op Openen. Als Recent niet wordt weergegeven, klikt u op Knop Favorieten in de werkbalk van het Startpaneel.
Als geen recente bestanden worden weergegeven, kiest u Bewerken (Windows) of FileMaker Pro (OS X) > Voorkeuren, selecteert u Recent geopende bestanden openen, voert u een waarde in en klikt u vervolgens op OK. (Als u de weergave van recente bestanden wilt verwijderen, kiest u Bestand > Recent bestand openen > Recente bestanden wissen.)
Klik op Bladeren. Kies in het dialoogvenster Bestand openen de locatie, selecteer de bestandsnaam en klik vervolgens op Openen.
Opmerking  U kunt ook dubbelklikken op een bestand of selecteer meerdere bestanden en klik op Openen. Raadpleeg 'Zo opent u meerdere bestanden tegelijk' hieronder. Raadpleeg Eén bestand converteren als het bestand is gemaakt met een lagere versie dan FileMaker Pro 12.
3.
Raadpleeg Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd.
Zo opent u een gedeeld bestand in het netwerk:
 •
Klik in het Startpaneel op het tabblad Hosts (raadpleeg Gedeelde bestanden als client openen). Of kies in FileMaker Pro-venster Bestand > Openen op afstand.
Zo opent u een bestand als FileMaker Pro niet actief is:
 •
 •
Zo opent u meerdere bestanden tegelijk:
 •
Als het dialoogvenster 'Meerdere bestanden openen' verschijnt, kunt u FileMaker Pro-bestanden openen en compatibele bestanden, zoals Microsoft Excel-bestanden of door tabs gescheiden tekstbestanden converteren naar de FileMaker Pro-indeling. Klik vervolgens op Openen.
Opmerkingen
 •
Wanneer u een opgeslagen bestand opent met een datum-, tijd- en getalopmaak die afwijkt van de systeeminstellingen van uw computer, ziet u mogelijk een waarschuwingsbericht. Kies ervoor om gegevens weer te geven en te sorteren op basis van de opmaak in het bestand of de systeeminstellingen. Raadpleeg Bestanden met andere systeeminstellingen openen.
 •
 •
 •
 •
Zie Opties voor bestanden instellen voor meer informatie over het weergeven van een specifieke lay-out wanneer een bestand wordt geopend.
Verwante onderwerpen
Gedeelde bestanden als client openen
Problemen met het openen van bestanden oplossen