Problemen met het openen van bestanden oplossen
<Bestandsnaam> is beschadigd en kan niet worden geopend.
Raadpleeg FileMaker Pro-databases onderhouden en herstellen.
<Bestandsnaam> is op dit moment in gebruik en kan niet worden geopend. Het bestand is exclusief of de beheerder werd niet gevonden op het netwerk.
 •
Alle clients moeten gedeelde bestanden openen door Bestand > Openen te kiezen en op het tabblad Hosts te klikken of door Bestand > Openen op afstand te kiezen om het tabblad Hosts weer te geven. Probeer een gedeeld bestand niet rechtstreeks via de netwerkfuncties van uw besturingssysteem te openen op de server waarop het zich bevindt. Raadpleeg Bestanden samengebruiken als client voor meer informatie.
 •
 •
Ik weet mijn accountnaam of wachtwoord niet meer.
De FileMaker-klantenservice kan geen verloren of vergeten accountnamen en wachtwoorden ophalen. Als het bestand wordt gedeeld, neemt u contact op met de eigenaar van het bestand. Mogelijk kan die persoon u de nodige gegevens verstrekken. Raadpleeg Accounts beheren voor meer informatie.
Ik wil me aanmelden met een andere accountnaam of ander wachtwoord maar ik kan mij niet afmelden.
Als u van account wilt wisselen, sluit u het bestand en houdt u Shift (Windows) of Option (OS X) ingedrukt terwijl u het bestand opent.
Ik ondervind problemen bij de conversie van een bestand naar de huidige FileMaker Pro-indeling.
Probeer eerst het bestand te herstellen met de versie van FileMaker Pro waarmee u het bestand hebt opgeslagen. Als een bericht over een consistentiecontrole of automatisch herstel verschijnt bij het openen van een bestand, moet het bestand worden hersteld alvorens het te converteren. Als u een kopie van een bestand converteert, moet u ervoor zorgen dat het bestand wordt gesloten voordat het wordt gekopieerd. Anders wordt de kopie niet correct geconverteerd. Controleer ook het conversielogbestand op nuttige gegevens. Zie Bestanden uit FileMaker Pro 11 en lagere versies converteren voor meer informatie over het converteren van bestanden.
Het duurde lang voordat een bestand werd geopend.
FileMaker Pro heeft mogelijk een consistentieprobleem met het bestand gedetecteerd en heeft een consistentiecontrole uitgevoerd. Door dit proces kan het meer tijd kosten dan normaal om een bestand te openen. Als het bestand is geopend, kunt u proberen het bestand op te slaan en opnieuw te openen. U kunt een consistentiecontrole uitvoeren op een bestand waarvan u vermoedt dat het beschadigd is, en u kunt bepalen welke componenten FileMaker Pro moet herstellen in een beschadigd bestand. Raadpleeg FileMaker Pro-bestanden herstellen voor meer informatie over consistentiecontrole en bestandsherstel.
Ik kreeg een bericht over consistentiecontrole of automatisch herstel toen ik een bestand opende.
De oorzaak voor beschadiging van bestanden is vaak dat een bestand verkeerd is afgesloten of dat de vaste schijf een fout heeft (waardoor het besturingssysteem delen van het bestand niet kan lezen). Probeer het bestand te herstellen.