Eén bestand converteren
Zo converteert en opent u één bestand:
1.
Als het bestand dat u wilt converteren momenteel in de vorige versie van FileMaker Pro is geopend, sluit u het bestand.
Als u probeert een bestand te converteren dat momenteel is geopend, verschijnt een waarschuwing met de melding dat het bestand in gebruik is en dat het bestand bijgevolg niet kan worden geconverteerd.
2.
3.
Klik op Bladeren op het tabblad Mijn oplossingen in het Startpaneel.
Als u het Startpaneel niet ziet, kiest u Bestand > Openen. Klik op Bladeren op het tabblad Mijn oplossingen.
4.
Opmerking  U kunt de conversie ook starten door het bestand naar het pictogram van het FileMaker Pro 14-programma te slepen.
In het dialoogvenster Conversie van... dat verschijnt kunt u ervoor kiezen om het bestaande bestand eerst te hernoemen voordat u de conversie start. Standaard hernoemt FileMaker Pro het bestand niet.
5.
 •
Als u het oude bestand niet wilt hernoemen, schakelt u het selectievakje Oud bestand hernoemen als uit en klikt u op OK. U hoeft het oude bestand niet te hernoemen als het de bestandsnaamextensie .fp7 heeft, omdat het geconverteerde bestand de extensie .fmp12 krijgt.
 •
Als u het oude bestand wilt hernoemen, selecteert u Oud bestand hernoemen als. Accepteer de standaardnaam (de oorspronkelijke bestandsnaam met de toevoeging 'Oud') of voer een nieuwe naam in. Klik vervolgens op OK.
Opmerking  Eventuele andere punten (.) in een bestandsnaam dan de punt voor de bestandsextensie moet u verwijderen. Als er nog een punt in een bestandsnaam voorkomt, voegt FileMaker Pro de extensie .fmp12 niet aan het geconverteerde bestand toe.
6.
Als u in stap 5 het bestand niet hebt hernoemd, is de oorspronkelijke bestandsnaam (met de extensie .fmp12 als de oorspronkelijke bestandsnaam een extensie had) de standaardbestandsnaam voor het nieuwe bestand. Als u het bestand wel hebt hernoemd, is de nieuwe naam (met de extensie .fmp12 als het oorspronkelijke bestand een extensie had) de standaardbestandsnaam voor het nieuwe bestand.
7.
Klik op Opslaan om de conversie te starten.
Bij een lange conversie verschijnt het dialoogvenster Conversie bestandsopmaak en wordt de voortgang van de conversie weergegeven. Als een bestand dat wordt geconverteerd geïndexeerde velden bevat, kunt u tijd besparen door te klikken op Overslaan wanneer de index opnieuw wordt gemaakt. Hierdoor wordt het indexeringsproces uitgesteld.
8.
Het bestand Conversie.log bevindt zich in dezelfde map als het geconverteerde bestand. Het bestand Conversie.log bevat een overzicht van het conversieproces dat zonet hebt voltooid. Het bevat voornamelijk statusberichten die aangeven welke bestandsonderdelen zijn geconverteerd. Het logbestand kan echter ook foutberichten bevatten die aangeven waar u mogelijk handmatige correcties dient uit te voeren in het geconverteerde bestand voordat u het verder test.
Verwante onderwerpen
Problemen met conversie oplossen
Het bestand Conversie.log lezen