Objecten in vensterbesturingselementen selecteren en ermee werken
U kunt objecten in tabbladen of schuifpanelen plaatsen en ze vervolgens verplaatsen, verwijderen, kopiëren, opmaken of de grootte ervan wijzigen.
Zo selecteert en werkt u met objecten in vensterbesturingselementen:
1.
Selecteer in de lay-outmodus één of meerdere panelen of objecten.

2.

Klik in het Infovenster op Positie. Klik in het gebied Ordenen en uitlijnen op één van de volgende opties:
Als u het Infovenster niet ziet, klikt u op het Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk. Raadpleeg Objecten uitlijnen of verspreiden voor meer informatie over het uitlijnen van objecten.
Klik in het Infovenster op Positie. Klik in het onderdeel Ordenen en uitlijnen op Horizontaal distribueren Knop Horizontaal distribueren of Verticaal distribueren Knop Verticaal distribueren.
Klik in het Infovenster op Positie. Klik in het gebied Ordenen en uitlijnen op één van de volgende opties:
Selecteer een object, kies Bewerken > Kopiëren en kies vervolgens Bewerken > Plakken.
 •
Kies Bewerken > Wissen.
Opmerkingen
 •
 •
 •
 •
 •
U kunt een eigen tabvolgorde definiëren voor objecten in een tabblad of schuifpaneel. Wanneer u echter op de Tab-toets drukt, navigeert u alleen naar objecten op het voorste paneel. Als u navigatie naar een ander deelvenster wilt automatiseren, geeft u met de scriptstap Ga naar veld een doelveld op dat staat op het deelvenster dat u op de voorgrond wilt plaatsen. Raadpleeg Tabvolgorde voor gegevensinvoer instellen voor informatie over tabvolgorde.
 •
Als een scriptstap een veld opgeeft dat niet zich niet op het voorste paneel bevindt, selecteert FileMaker Pro dat veld en brengt het het paneel naar voren. Als het veld echter ook in de lay-out voorkomt en het script vindt dat veld eerst, dan zal het paneel niet naar voren worden gebracht. Als u het paneel naar voren wilt brengen in deze situatie, wijst u een objectnaam toe aan het veld dat in het paneel voorkomt en gebruikt u de Ga naar object scriptstap om dat veld te zoeken.
Verwante onderwerpen
Objecten tekenen en invoegen in een lay-out
Velden in lay-outs plaatsen en verwijderen
Objecten in een lay-out selecteren en ermee werken
Tabbladbesturingselementen opmaken