Lay-outs beheren
U kunt al uw lay-outs beheren in het dialoogvenster Lay-outs beheren. U kunt bijvoorbeeld mappen maken om lay-outs te groeperen; lay-outs hernoemen, dupliceren en verwijderen; en kiezen of lay-outs en mappen worden weergegeven in het venstermenu voor lay-outs.
Zo beheert u lay-outs:
1.
Kies Bestand > Beheren > Lay-outs.
2.
Opmerking  De badge op het pictogram Badge Lay-out/scriptactivering in het dialoogvenster Lay-outs beheren naast een lay-outnaam geeft aan dat voor deze lay-out een scriptactivering voor lay-outs is ingesteld.

Klik op Nieuw om de wizard Lay-out/rapport maken weer te geven. Raadpleeg Een lay-out maken.
Klik op de pijl naast Nieuw en kies Map. Typ een mapnaam in het dialoogvenster Map bewerken en klik op OK. De nieuwe map verschijnt in het dialoogvenster Lay-outs beheren op de huidige positie. Een map verschijnt als een submenunaam in het venstermenu voor lay-outs.
Selecteer de map en klik op Dupliceren. De mapnaam wordt gedupliceerd en voorzien van het woord Kopie, en alle lay-outs en submappen daarin worden ook gedupliceerd.
Selecteer de map die u wilt verwijderen, klik op Verwijderen en klik vervolgens in het waarschuwingsbericht op Verwijderen. Het verwijderen van een map kunt u niet ongedaan maken. De map en alle lay-outs en submappen erin worden verwijderd.
3.
Wanneer een lay-out maakt, wordt deze automatisch toegevoegd aan het venstermenu voor lay-outs.
Opmerking  Selecteer elk onderdeel (inclusief de lay-outs en submappen van een map) dat u wilt weergeven in het venstermenu voor lay-outs. Alleen de onderdelen die u selecteert, worden weergegeven.
4.
Opmerkingen
 •
 •
In de kolom Menureeks van het dialoogvenster Lay-outs beheren wordt de menureeks weergegeven die is gekoppeld aan elke lay-out. U maakt menureeksen met de functie Eigen menu's, die alleen beschikbaar is in FileMaker Pro Advanced. Raadpleeg Eigen menu’s definiëren (FileMaker Pro Advanced).