Lay-outs dupliceren, verwijderen of hernoemen
U kunt lay-outs dupliceren, verwijderen en hernoemen met de opties in het dialoogvenster Lay-outs beheren.
Zo dupliceert, verwijdert of hernoemt u lay-outs:
1.
Sla in de lay-outmodus de lay-out op die u wilt dupliceren, verwijderen of hernoemen.
2.
Kies Bestand > Beheren > Lay-outs.
3.

Selecteer de lay-out en klik op Dupliceren. De naam van de lay-out wordt gedupliceerd en voorzien van het woord Kopie.
Opmerking  Als er niet-opgeslagen wijzigingen zijn in de lay-out die u dupliceert, wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt opslaan. Klik op Opslaan om de wijzigingen in de oorspronkelijke lay-out op te slaan en op te nemen in de gedupliceerde lay-out. Klik op Niet opslaan om de wijzigingen in de oorspronkelijke lay-out te negeren (dan worden de wijzigingen ook niet opgenomen in de gedupliceerde lay-out). Als u meerdere open lay-outs met niet-opgeslagen wijzigingen dupliceert, wordt voor elke lay-out een waarschuwing weergegeven. Wanneer u op Annuleren klikt, wordt het dupliceren van de huidige en eventuele andere geopende lay-outs geannuleerd.
Selecteer de lay-out, klik op Verwijderen en klik vervolgens in het waarschuwingsbericht op Verwijderen. Verwijdering van een lay-out kunt u niet ongedaan maken.
Dubbelklik op de lay-outnaam in de lijst (of selecteer de lay-outnaam en klik op Bewerken) om het dialoogvenster Lay-outinstelling weer te geven. Typ voor Lay-outnaam een beschrijvende naam en klik op OK.
Opmerkingen
 •
 •
 •
U kunt geen volledige lay-out naar een ander FileMaker Pro-bestand kopiëren, maar u kunt wel alle objecten van een lay-out kopiëren en plakken in een lay-out van een ander bestand. Selecteer de lay-outobjecten die u wilt kopiëren en kies Bewerken > Kopiëren. Schakel daarna naar de lay-out in het andere bestand en kies Bewerken > Plakken. Als veldnamen in beide bestanden niet identiek zijn, moet u het veld dat elk veldobject moet weergeven opnieuw opgeven. Meer informatie vindt u in Objecten kopiëren, dupliceren en verwijderen en Velden in lay-outs plaatsen en verwijderen.