Eigen menu’s definiëren (FileMaker Pro Advanced)
In FileMaker Pro Advanced kunt u uw eigen menu's maken voor uw databaseoplossingen. U kunt menu's en menuonderdelen op verschillende manieren toevoegen, bewerken, dupliceren of verwijderen, bijvoorbeeld:
 •
 •
een script of scriptstap uitvoeren met behulp van een menuopdracht. U kunt ook scripts uitvoeren met behulp van een daaraan gekoppeld werkbalkpictogram en het venstermenu
 •
 •
 •
 •
menureeksen opgeven voor bestanden en lay-outs.
U kunt een menu maken door met een leeg menu te beginnen of door een kopie van een standaard FileMaker-menu te bewerken. U kunt een menu ook dupliceren, zodat u wijzigingen kunt doorvoeren zonder de oorspronkelijke menu's te wijzigen, of menu's verwijderen die uw gebruikers niet nodig hebben.
Zo maakt, bewerkt of dupliceert u een menu:
1.
Kies Bestand > Beheren > Eigen menu's > tabblad Eigen menu's.
2.
Als FileMaker Pro Advanced menu's bevat die niet in dit bestand voorkomen, klikt u op Bijwerken om ontbrekende menu's aan het bestand toe te voegen.
3.

Klik op Maken.
 •
Selecteer Begin met een leeg menu.
 •
Selecteer Begin met een standaard FileMaker-menu en selecteer daarna een menu uit de lijst.
Tip  U kunt op Shift drukken en op Maken klikken om een leeg menu te maken en vervolgens op Bewerken klikken om het te bewerken.
Opmerking  Standaardmenu's van FileMaker Pro kunnen niet worden bewerkt, daarom worden deze niet in de lijst weergegeven.
Belangrijk  Wanneer u een menu verwijdert, worden ook de menuonderdelen ervan verwijderd.
Kies voor Weergave op de optie menunaam, weergavetitel, eigen volgorde (die u maakt door onderdelen in de lijst te slepen) of aanmaakvolgorde.
Tip  U kunt ook op de kolomkoppen Menunaam of Weergavetitel klikken om de lijst te sorteren.
Klik op de kolomkop Gebruikt in menureeksen/Opmerkingen.
4.
Als u Maken of Bewerken hebt gekozen, verschijnt het dialoogvenster Eigen menu bewerken. Geef opties voor het eigen menu op.
Opmerking  De opties die u opgeeft, gelden voor het hele menu.

Voer in het tekstvak Naam eigen menu een beschrijvende naam voor het menu in (maximaal 100 tekens).
Schakel voor Menutitel het selectievakje Titel negeren in en voer daarna de naam in (maximaal 30.000 tekens).
Als u de menutitel wilt baseren op het resultaat van een berekening, klikt u op Opgeven en stelt u daarna een formule samen in het dialoogvenster Berekening opgeven.
Opmerking  De naam van het menu Help en die van de FileMaker Pro-menu's kunnen niet worden gewijzigd.
Geef voor Installeren wanneer een berekening op die als resultaat een logische waarde geeft.
Selecteer in het vak Opnemen in modus de modi waarin u het menu wilt laten verschijnen (Bladeren, Zoeken, Schermafdruk). Wanneer gebruikers van modus wisselen, wordt de menureeks aangepast, zodat alleen de menu's die voor die modus zijn opgegeven, worden weergegeven.
5.
6.
Klik op OK om het dialoogvenster Eigen menu bewerken te sluiten.
7.
Kies in het dialoogvenster Eigen menu’s beheren een menureeks voor Standaard menureeks. Als u geen standaard menureeks selecteert, worden de standaard FileMaker-menu's gebruikt.
8.
Klik op OK om het dialoogvenster Eigen menu’s beheren te sluiten.
Opmerkingen
 •
 •
Wanneer u een bestand maakt, bevat het geen interne structuren voor eigen menu's of eigen menureeksen. De eerste keer dat u het dialoogvenster Eigen menu's beheren opent, maakt FileMaker Pro deze structuren. Als u op Annuleren klikt, wordt u gevraagd of u de wijzigingen in het bestand wilt negeren. Als u geen eigen menustructuren in het bestand wilt opslaan, klikt u op Negeren.
 •
 •
 •
Windows: kies Help > Over FileMaker Pro en klik daarna op Info.
 •
OS X: kies FileMaker Pro > Over FileMaker Pro en klik daarna op Info.
Wanneer eigen menu's geïnstalleerd zijn, verschijnt in het dialoogvenster "Eigen menu's actief".
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
De namen voor Bladeren, Zoeken, Lay-out en Schermafdruk in het venstermenu voor modi kunnen niet worden gewijzigd. De acties voor Bladeren, Zoeken, Lay-out en Schermafdruk kunnen wel worden gewijzigd en worden geactiveerd wanneer het venstermenu voor modi wordt gewijzigd.
Verwante onderwerpen
Developer-oplossingen documenteren (FileMaker Pro Advanced)
Onderwerpen in deze sectie
Eigen menuonderdelen maken en bewerken (FileMaker Pro Advanced)
Eigen menureeksen maken en bewerken (FileMaker Pro Advanced)