Utför AppleScript (OS X)
Syfte
Skickar AppleScript-kommandon till ett annat program.
Format
Utför AppleScript [“<applescript-text>"]
Tillval
Klicka på Ange om du vill visa dialogrutan med tillval för Utför AppleScript, där du kan ange följande tillval:
 •
Beräknat AppleScript låter dig skapa en beräkning att använda som AppleScript-text.
 •
Inbyggt AppleScript låter dig skriva in text för ett AppleScript manuellt (upp till 30 000 tecken). Indrag av upprepade loopar och villkorliga satser stöds inte.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Nej
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Du kan skapa en beräkning för att generera de AppleScript-kommandon som ska skickas, eller så kan du skriva kommandona direkt i textområdet för inbyggt AppleScript.
För beräknade manus som sparats i FileMaker Pro-fält kompileras AppleScript-kommandona varje gång manuset körs. Om du skriver in manuset i textområdet för Inbyggt AppleScript kompilerar FileMaker Pro manuset och upptäcker eventuella manusfel eller systemfel. (Manuset kompileras om varje gång det ändras.)
Obs!  Eftersom AppleScript är en funktion för OS X kommer manussteget Utför AppleScript att ignoreras om du kör ett manus som innehåller detta steg på en dator som kör Windows. (En felkod som kan fångas upp med Get ( SenasteFel ) funktion genereras.)
Användningstips
 •
FileMaker Pro kan använda manussteget Utför AppleScript för att skicka Apple Events till sig självt eller till FileMaker Pro-programvara som körs på andra datorer.
 •
 •
Utför AppleScript ["säg åt programmet "Min Applet" att utföraMinRutin()"]
Exempel 1
Öppnar den aktuella OS X-användarens dokumentmapp.
Utför AppleScript ["tell application "Finder" (*enter line break*) activate (*enter line break*) set x to path to documents folder (*enter line break*) open x (*enter line break*) end tell"]
Exempel 2
Ställer in fönstret Dokuments gränser till angiven storlek. Dokumentmappen måste vara öppen innan manuset körs.
Utför AppleScript ["tell application "Finder" to set bounds of window "Documents" to {170, 70, 1000, 600}"]
Exempel 3
Beräknar och utför AppleScript för att installera en nätverksskrivare. "\" anger att FileMaker Pro ska identifiera symbolen som följer som ett tecken och inte som en beräkningsoperator.
Utför AppleScript ["do shell script \"lpadmin -p " & Printers::Name & " -E -v lpd://" & Printers::IP Address & " -P /Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/" & Substitute ( Printers::Driver Name ; " " ; "\\\ " ) & ".gz -D \\\"" & Printers::Description & "\\\"\""]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)