Skicka Event (OS X)
Syfte
Skickar ett Apple Event till ett annat program, kallat målprogrammet.
Format
Skicka Event ["<Målprogram>"; "<Event-klass>"; "<Event-ID>", "<Dokument eller Beräkning eller Manustext>"]
Tillval
Klicka på Ange om du vill visa dialogrutan med tillval för Skicka Event, där du kan ange följande tillval:
 •
Skicka <värde> event med låter dig välja mellan följande:
 •
Öppna program talar om för FileMaker Pro att öppna ett program. Klicka på Ange program för att välja program.
 •
Öppna dokument talar om för FileMaker Pro att öppna ett dokument i målprogrammet. Du kan också ange ett beräknat värde eller ett manus.
 •
Utför manus talar om för FileMaker Pro att köra ett manus i målprogrammets språk. Klicka på Ange program för att välja ett program och använd Dokument för att välja vilket dokument som ska användas med målprogrammet. Eller välj Manustext och skriv in manustexten eller skriv in namnet på manuset (se till att det är ett manus som känns igen av målprogrammet).
 •
Annat visar dialogrutan Ange event, där du själv kan skriva in Event-klass och Event-ID för Apple Events.
 •
Välj Dokument eller klicka på Ange för att välja vilket dokument du vill använda med målprogrammet. Mer information finns i Skapa filsökvägar.
 •
Välj Beräkning eller klicka på Ange för att skapa en beräkning som genererar det värde du vill skicka med eventet.
 •
Visa det andra programmet i förgrunden aktiverar målprogrammet och visar det på skärmen. Ditt manus kan bli långsammare om du väljer att visa målprogrammet. Om Visa det andra programmet i förgrunden inte är markerat kommer eventet att köras i bakgrunden.
 •
Vänta tills Apple Event är utfört talar om för FileMaker Pro att vänta tills eventet är klart innan manuset fortsätter. Om du inte vill vänta tills eventet är klart avmarkerar du tillvalet.
 •
Kopiera resultatet till Urklipp kopierar eventresultaten till Urklipp, varifrån de kan hämtas vid ett senare tillfälle. Det här tillvalet är inaktiverat om Visa det andra programmet i förgrunden är valt.
 •
Klicka på Ange program om du vill visa en dialogruta där du kan välja målprogram.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Nej
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Du väljer det evenemang som du vill skicka i dialogrutan med tillval för "Skicka Event".
Exempel 1
Öppna programmet TextEdit.
Skicka Event ["TextEdit", "aevt", "oapp"]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)