Visa konton och ändra ordningen mellan dem
Dialogrutan Hantera säkerhet innehåller en lista över alla konton i en fil. Du kan visa den här kontolistan och ändra ordningen i den. Om det behövs kan du också ändra kontonas verifieringsordning, som bestämmer i vilken ordning FileMaker Server söker igenom kontolistan efter ett giltigt konto.
Obs!  Du behöver bara ändra verifieringsordningen mellan kontona i vissa situationer när FileMaker Server är värd för filen. Se Obs! i Skapa konton som verifieras via en extern server och i dokumentationen till FileMaker Server.
Så här visar du kontona för en fil:
1.
2.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Säkerhet.
Dialogrutan Hantera säkerhet öppnas. Först visas fliken Konton, som innehåller en lista över kontona som är definierade i den här filen.
Så här ändrar du ordningen i kontolistan:
1.
2.

Visa > efter kontonamn eller klicka på kolumnrubriken Konto. Du kan också växla mellan stigande och fallande alfabetisk ordning genom att klicka på kolumnrubriken Konto.
Visa > i ursprunglig ordning.
Visa > i verifieringsordning.
Så här ändrar du verifieringsordningen för konton:
1.
2.
Välj Visa > i verifieringsordning.
3.
4.

Obs!  Om du snabbt vill aktivera eller inaktivera ett konto klickar du i kryssrutan vid kontot i den första kolumnen på fliken Konton. Se Skapa konton och Ändra befintliga konton.
Relaterade avsnitt
Duplicera och radera konton
Om kontona Admin och Gäst