Så här lösenordsskyddar du en fil
Om du har en icke-delad databasfil på datorn och vill hindra andra från att öppna den kan du lösenordsskydda filen.
När du har lösenordsskyddat en fil uppmanas du att ange ett kontonamn och ett lösenord varje gång du öppnar filen. Personer som inte känner till kontoinformationen kan inte öppna filen.
Så här lösenordsskyddar du en databasfil:
1.
 •
Redigera kontot Admin genom att ge det annat kontonamn och ett lösenord och välja behörighetsuppsättningen Full åtkomst. (Om filen inte innehåller kontot Admin skapar du ett nytt konto med ett lösenord och anger behörighetsuppsättningen Full åtkomst.)
 •
 •
Se Ändra befintliga konton och Duplicera och radera konton.
2.
Anvisningar om hur du ändrar behörighetsuppsättningen Full åtkomst finns i Ändra den utökade behörigheten för en behörighetsuppsättning. Om du inte behöver någon utökad behörighet låter du den vara inaktiverad.
Varning  Glöm inte kontonamnet och lösenordet som hör till behörighetsuppsättningen Full åtkomst. Skriv ned uppgifterna och förvara dem på en säker plats. Om du tappar bort eller glömmer det här kontonamnet och lösenordet kanske du inte kan öppna eller ändra filen.
Obs!  Om du vill ta bort lösenordsskyddet från en fil tar du bort lösenord från alla konton. I dialogrutan Filtillval kontrollerar du att Logga in med är markerat och att Kontonamn och lösenord är angett som Admin med ett tomt lösenord. Mer information finns i Ange filtillval.