FMPXMLRESULT-syntax för XML
FMPXMLRESULT-syntaxen innehåller ytterligare information om databasen utöver den information som finns i FMPDSORESULT-syntaxen, t ex antalet poster, fälttyper och fältformat. Dessa element och attribut krävs för att XML ska kunna kontrolleras ordentligt.
Använd FMPXMLRESULT-syntaxen om du har behov av den metadatainformation som ingår i den här syntaxen. Eftersom FileMaker Pro stöder både import och export i FMPXMLRESULT-syntax är detta ett användbart format för dataöverföring mellan FileMaker Pro-filer.
Obs!  FMPXMLRESULT-syntaxen är inte särskilt väl lämpad för överlappande formatmallar (CSS). Använd FMPDSORESULT-syntaxen om du vill använda CSS-mallar tillsammans med XML-data.
I FMPXMLRESULT-syntaxen innehåller DATABASE-elementen attributen NAME, RECORDS, DATEFORMAT, LAYOUT och TIMEFORMAT.
Attributet DATEFORMAT anger formatet för datum i XML-dokumentet.

Attributet TIMEFORMAT anger formatet för tid i XML-dokumentet.

Elementet METADATA innehåller ett eller flera FIELD-element där vart och ett innehåller information om ett fält eller en kolumn, inklusive fältets namn som det definieras i databasen, fälttypen, möjliga Ja/Nej-värden i tomma fält (EMPTYOK-attribut) och det maximala antalet upprepade värden (MAXREPEAT-attribut). Giltiga värden för fälttyper är TEXT, NUMBER, DATE, TIME, TIMESTAMP och CONTAINER.
RESULTSET-elementet innehåller alla ROW-element som specificerar informationen i posten i XML-koden. Varje ROW-element innehåller fält-/kolumndata för en rad i resultatet – inklusive post-ID för raden, ändrings-ID för raden och COL-elementet som innehåller data för ett fält/en kolumn i raden (där flera DATA-element motsvarar ett av värdena i ett repeterat fält eller ett portalfält).
Export av data i containerfält stöds inte vid XML-export.
Beroende på XML-begränsningar exporteras endast en post från varje relaterat fält.
Ordningen mellan COL-elementen motsvarar ordningen mellan FIELD-elementen i elementet METADATA, t.ex. där elementen ”Förnamn”, "Efternamn” och sedan ”Avdelning” listas i METADATA. ”Jan”, ”Svensson” och sedan ”Utveckling” listas i samma ordning i RESULTSET ROW.
Mer information hittar du i FileMaker Knowledge Base på http://www.filemaker.com/se/support/.
Kommentar
 •
 •

Exempel på XML-data i FMPXMLRESULT-syntax
Här följer ett exempel på XML-data i FMPXMLRESULT-syntax. Fullständig information om dokumenttypsdefinitionen (DTD) för syntaxen finns i filen fmpxmlresult_dtd.htm som du kan hämta från http://www.filemaker.com/se/support/.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<FMPXMLRESULT xmlns="http://www.filemaker.com/fmpxmlresult">
<ERRORCODE>0</ERRORCODE>
<PRODUCT BUILD="5/23/2002" NAME="FileMaker Pro"
VERSION="7.0"/>
<DATABASE DATEFORMAT="MM/dd/yy" LAYOUT="summary"
NAME="Anställda.fmp12" RECORDS="23" TIMEFORMAT="hh:mm:ss"/>
<METADATA>
<FIELD EMPTYOK="NO" MAXREPEAT="1" NAME="Förnamn" TYPE="TEXT"/>
<FIELD EMPTYOK="NO" MAXREPEAT="1" NAME="Efternamn" TYPE="TEXT"/>
<FIELD EMPTYOK="YES" MAXREPEAT="1" NAME="Avdelning" TYPE="TEXT"/>
</METADATA>
<RESULTSET FOUND="2">
<ROW MODID="47" RECORDID="34">
<COL>
<DATA>Jan</DATA>
</COL>
<COL>
<DATA>Svensson</DATA>
</COL>
<COL>
<DATA>Utveckling</DATA>
</COL>
</ROW>
<ROW MODID="89" RECORDID="78">
<COL>
<DATA>Susanne</DATA>
</COL>
<COL>
<DATA>Johansson</DATA>
</COL>
<COL>
<DATA>Marknadsföring</DATA>
</COL>
</ROW>
</RESULTSET>
</FMPXMLRESULT>