Skapa och redigera anpassade menyuppsättningar (FileMaker Pro Advanced)
Du kan skapa egnamenyuppsättningar som inkluderas i de menyer du behöver. Du kan sedan ange en menyuppsättning för filen och för enskilda layouter.
Du kan skapa en ny menyuppsättning eller också redigera eller duplicera en befintlig. Du kan också radera menyuppsättningar som användarna inte kommer att behöva.
Viktigt!  När du duplicerar en anpassad menyuppsättning skapas en kopia av menyuppsättningen. Den referererar till samma anpassade menyer som originaluppsättningen. Den duplicerar inte anpassade menyer. Om du ändrar ett menyalternativ, ändrar du menyn för alla menyuppsättningar där menyn är inkluderad.
Gör så här när du vill skapa, redigera, duplicera eller radera menyuppsättningar:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Anpassade menyer > fliken Egna menyuppsättningar.
2.

I Visa väljer du namn på menyuppsättning, anpassad ordning (som du skapar genom att dra objekten i listan) eller ursprunglig ordning.
Klicka på kolumnrubriken Menyer / Kommentarer.
Om du valde Skapa eller Redigera visas dialogrutan Redigera anpassad menyuppsättning.

I Namn på menyuppsättning anger du ett beskrivande namn för menyuppsättningen (upp till 100 tecken).
För Kommentar anger du en kommentar om menyuppsättningen (upp till 30 000 tecken). Kommentaren visas på fliken Anpassade menyuppsättningar i dialogrutan Hantera anpassade menyer.
3.

Klicka på Lägg till, gör något av följande i dialogrutan Välj meny och klicka sedan på Välj:
 •
Klicka på + om du vill skapa en ny meny. Mer information finns i Definiera egna menyer (FileMaker Pro Advanced).
 •
Klicka på om du vill ta bort en egen meny i dialogrutan Välj meny. Standardmenyerna i FileMaker Pro som visas inom hakparenteser [ ] i dialogrutan Välj meny kan inte tas bort från listan.
Dra en pil Knappen Öppna/stäng datavisning uppåt eller nedåt för att ändra ordningen på menyerna i listan.
Varje gång du byter layout installerar FileMaker Pro den menyuppsättning som angetts för alternativet Menyuppsättning i dialogrutan Tillval för layout.
I FileMaker Pro Advanced kan du temporärt växla mellan menyuppsättningar eller återställa standardmenyer för FileMaker med hjälp av menyn Verktyg som alltid läggs till menyraden. Detta är praktiskt när man provar olika menyuppsättningar.
Om du vill växla menyuppsättning tillfälligt:
1.
I FileMaker Pro Advanced väljer du Verktyg-menyn > Anpassade menyer.