Definiera egna menyer (FileMaker Pro Advanced)
I FileMaker Pro Advanced kan du skapa egna menyer för dina databaslösningar. Du kan lägga till, redigera, duplicera och radera menyer och menyalternativ på många sätt, t.ex.:
 •
 •
utföra ett manus eller manussteg från ett menyalternativ. Du kan också köra manus från en ikon på ett associerat verktygsfält och snabbmeny.
 •
 •
 •
 •
ange menyuppsättningar för filer och layouter.
Du kan skapa en meny genom att börja med en tom meny eller genom att redigera en kopia av en standardmeny i FileMaker. Du kan duplicera en meny så att du kan göra ändringar utan att modifiera originalet, eller radera menyer som användarna inte kommer att behöva.
Gör så här när du vill skapa, redigera, duplicera eller radera en meny:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Anpassade menyer > fliken Anpassade menyer.
2.
3.

•
Klicka på Starta med en tom meny.
 •
Klicka på Starta med en standardmeny i FileMaker och markera sedan en meny på listan.
Tips!  Du kan hålla ned Skift och klicka på Skapa om du vill skapa en tom meny och sedan klicka på Redigera om du vill ändra den.
Viktigt!  När du tar bort en meny, tar du också bort dess menyalternativ.
I Visa väljer du menynamn, titel, anpassad ordning (som du skapar genom att dra objekten i listan) eller ursprunglig ordning.
Klicka på kolumnrubriken Används i menyuppsättningar / Kommentarer.
4.
Om du valde Skapa eller Redigera visas dialogrutan Redigera anpassad meny. Ange alternativ för den egna menyn.
Obs!  De alternativ du anger gäller hela menyn.

I Namn på anpassad meny anger du ett beskrivande namn för menyn (upp till 100 tecken).
I Menyrubrik väljer du Åsidosätt titel och anger sedan namnet (upp till 30 000 tecken).
Om du vill att titeln ska baseras på resultatet av en beräkning klickar du på Ange och bygger sedan en formel i dialogrutan Ange beräkning.
För Installera när anger du en beräkning som resulterar i ett booleskt värde.
I Inkludera i läge markerar du i vilka lägen du vill visa menyn (bearbeta, söka, granska). När användare växlar mellan lägen ändras menyuppsättningarna. Endast de menyer som angivits för respektive läge visas.
5.
6.
7.
I dialogrutan Hantera anpassade menyer väljer du en menyuppsättning i Vald menyuppsättning för filen. Om du inte väljer en standardmenyinställning används standardmenyerna för FileMaker.
8.
Kommentar
 •
 •
När du skapar en fil finns inga interna strukturer för anpassade menyer eller anpassade menyuppsättningar i filen. Första gången du öppnar dialogrutan Hantera anpassade menyer skapas de strukturerna i FileMaker Pro. Om du klickar på Avbryt får du frågan om du vill bortse från ändringar som har gjorts i filen. Om du inte vill spara den anpassade menystrukturen i filen klickar du på Kasta.
 •
 •
 •
Windows: Välj Hjälp-menyn > Om FileMaker Pro och klicka sedan på Info.
 •
OS X: Välj FileMaker Pro-menyn > Om FileMaker Pro och klicka sedan på Info.
När anpassade menyer är installerade visar dialogrutan “Egna menyer aktiva”.
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Du kan inte ändra namnen Bearbeta, Sök, Layout och Granska i lägesmenyn. Åtgärderna för Bläddra, Sök, Layout och Granska kan ändras och kommer att aktiveras när lägesmenyn ändras.
Relaterade avsnitt
Dokumentera utvecklarlösningar (FileMaker Pro Advanced)
I det här avsnittet
Skapa och redigera egna menyalternativ (FileMaker Pro Advanced)
Skapa och redigera anpassade menyuppsättningar (FileMaker Pro Advanced)