Tillåta eller förhindra inmatning i fält
Du kan tillåta eller förhindra inmatning i ett fält. Du kan till exempel begränsa möjligheten till inmatning i ett fält som innehåller ett löpnummer, så att fältet inte kan ändras. Du kan ange olika tillval för datainmatning i bearbetningsläget och sökläget, så att du kan tillåta sökning efter löpnummer trots att sådana inte kan matas in.
Om du tillåter inmatning i ett fält kan du ange om hela innehållet i fältet ska markeras när du klickar på det eller går till det med Tabb-tangenten i bearbetnings- eller sökläge. I annat fall placeras insättningspunkten efter det sista tecknet i fältet.
Så här anpassar du inmatningen i ett fält:
1.
Mer information finns i Markera objekt. Om du i stället vill ange attribut för fält som läggs till senare börjar du utan att något fält är markerat.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Data.

Avmarkera Bearbetningsläge.
Avmarkera sökläge.
Välj Markera hela innehållet vid inmatning.