Konfigurera snabbsökning
Om en layout är aktiverad för snabbsökning kan du använda sökrutan i bearbetningsläget för att söka efter data i flera fält i layouten.
Du kan välja vilka fält som ska ingå i sökningen. Du kan även ta med kopplingsfält i snabbsökningen. Kopplingsfält ingår som standard i sökningen. Mer information om snabbsökning av kopplingsfält finns i Placera kopplingsfält i en layout.
Obs!  Statistikfält, containerfält och globala fält ingår inte i snabbsökningen.
Så här anger du vilka fält som ska ingå i sökningen:
1.
I Layoutläget väljer du Visa > Visa > Snabbsökning för att visa snabbsökningsetiketterna för fält som kan användas i den markerade layouten.
En liten etikett bredvid varje fält visar om fältet är aktiverat för snabbsökning. Om det inte finns någon snabbsökningsetikett bredvid ett fält går det inte att söka i fältet, antingen på grund av att fältet inte fungerar med snabbsökning eller på grund av att det inte har markerats för att ingå i sökningen. En grå etikett Grå snabbsökningsetikett betyder att layouten är inaktiverad för snabbsökning. En grön etikett Grön snabbsökningsetikett betyder att det går att söka i fältet. En gul etikett Gul snabbsökningsetikett betyder att det går att söka i fältet, men att sökningen kan ta längre tid än för fält med grön etikett. Viss fält med gula markeringar är exempelvis relaterade fält, fält som inte kan indexeras, eller beräkningsfält som inte lagrar några beräkningsresultat.
2.
3.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Data.
4.
I funktionssättsområdet väljer du Inkludera fält för snabbsökning.
Tips
 •
 •
 •
Så här aktiverar du snabbsökning:
1.
2.
Klicka på Tillval för layout Knappen Tillval för layout i layoutlisten.
3.
4.
Så här återställer du standardinställningarna för snabbsökning:
1.
2.
Klicka på Tillval för layout Knappen Tillval för layout i layoutlisten.
Relaterade avsnitt
Utföra en snabbsökning i bearbetningsläget