Ange textutformning för fält
I layoutläget kan du ange ett antal textattribut för varje fältobjekt. Alla tecken i ett visst fältobjekt (inklusive alla repetitioner om fältobjektet motsvarar ett repeterat fält) har samma inställningar för typsnitt, storlek, stil, färg, radavstånd, tabbar och stycken. Inga attribut är däremot gemensamma för olika fältobjekt. Du kan t.ex. lägga till mer än ett fältobjekt som visar data från samma fält, och varje fältobjekt kan ha olika textattribut.
Obs!  Du kan också utforma tecken i textfält i bearbetningsläget (till exempel kursivera eller stryka under ett ord som du vill framhäva). Till skillnad från textformat som anges i layoutläge, lagras detta format med informationen och du kan se det i vilken layout som helst som visar detta fält. Mer information finns i Utforma text.
Så här anger du textutformning för fält:
1.
Mer information finns i Markera objekt.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende.
3.
I textområdet kan du utforma format, storlek, typsnitt och färg på texten, eller markera texten, göra den fet, kursiv eller understruken. I styckeområdet kan du ange styckejustering, indrag och radavstånd för fält. Mer information finns i Ange styckeattribut och tabbinställningar.
4.
Kommentar
 •
 •
Använd formateringslisten (klicka på Formatering Knappen Formateringslist i layoutlisten eller välj Visa > Formateringslist) eller snabbmenyn för snabb åtkomst till många textattribut. Mer information finns i Använda statuslisten och Använda snabbmenyer.