Använda statuslisten
Med statuslisten har du snabb åtkomst till många menykommandon i FileMaker Pro. I alla lägen inkluderar den navigationsverktyg, anpassningsbara knappar och en layoutlist för arbete med layouter. I layoutläge inkluderar det layoutverktyg Håll markören över en knapp om du vill se dess beskrivning.
Visa eller dölj statuslisten:
 •
Öppna Visa-menyn > Statuslist.
 •
Klicka på kontrollen för statuslisten Kontrollknapp för statuslisten längst ned i dokumentfönstret.
Så här anpassar du statuslisten:
1.
Välj Visa-menyn > Anpassa statuslisten.
Dialogrutan (Windows) eller bladet (OS X) visas.
2.

•
Windows: På fliken Kommandon väljer du Anpassningsbara eller Standardi kategorilistan och drar sedan önskad knapp från kommandolistan till statuslisten.
 •
Windows: På fliken Verktygsfält väljer du Statuslisten och klickar på Återställ.
Välj Använd liten storlek.
Dra Avgränsaren till önskad plats i statuslisten.
Dra ikonen för Tomrum till önskad plats i statuslisten.
Dra ikonen för Flexibelt tomrum till önskad plats i statuslisten.
3.
När du är klar klickar du på Stäng (Windows) eller Klar (OS X).