Lägga till en flikkontroll
Du kan lägga till en flikkontroll i en layout om du vill organisera objekt och förenkla datainmatning.
1.
2.
I statuslisten gör du så här:
 •
Windows: Klicka på pilen bredvid Verktyget Flikkontroll Verktyget Flikkontroll i statusverktygsfältet i Windows eller Verktyget Glidkontroll Verktyget Glidkontroll i statusverktygsfältet i Windows och välj Flikkontroll. Rita sedan flikkontrollen genom att dra hårkorspekaren.
 •
OS X: Klicka på och håll ned Verktyget Flikkontroll Verktyget Flikkontroll i statusverktygsfältet i OS X eller Verktyget Glidkontroll Verktyget Glidkontroll i statusverktygsfältet i OS X och välj Flikkontroll. Rita sedan flikkontrollen genom att dra hårkorspekaren.
Tips!  Du kan också lägga till en flikkontroll genom att välja Sätt in > Flikkontroll.
3.
 •
 •
Klicka på Ange för att skapa en fliketikett baserat på en beräkning. Mer information finns i Dialogrutan Ange beräkning.
4.
5.
6.
I Främre standardflik väljer du den panel du vill ha längst fram när du växlar från Layoutläge till ett annat läge.
När du växlar till layoutläge från ett annat läge är den främre flikpanelen den panel som visades sist i föregående läge.
7.
Välj tillval för Flikjustering: Vänster, centrerad, höger eller fullständig.
8.
Välj tillval för Flikbredd: Etikettbredd, etikettbredd + marginal, bredd på den bredaste etiketten, minst eller fast bredd på.
9.
10.
11.
Om du vill lägga till objekt i flikpanelen använder du layoutverktyg i statuslisten eller väljer från menyn Sätt in. Du kan även välja att dra objekt till flikpanelen.
Mer information om att lägga till fält och andra objekt finns i Placera och radera fält i en layout och Rita och lägga till objekt i en layout.