Definiera fält i dialogrutan Hantera databas
Följ stegen nedan om du vill skapa eller ändra fält i en ny eller befintlig databas.
Obs!  Om du vill att fält som du har definierat i dialogrutan Hantera databas ska visas automatiskt på en layout, måste du välja inställningen Lägg till nya fält i aktuell layout innan du definierar fälten. Mer information finns i Ange layoutinställningar.
1.
Öppna databasen i Bearbetningsläge eller Layoutläge, välj Arkiv > Hantera > Databas.
2.
Klicka på fliken Fält i dialogrutan Hantera databas.
3.
Om databasen innehåller mer än en tabell, väljer du rätt tabell från listan Tabell.
4.
Mer information finns i Om att namnge fält.
5.
Mer information finns i Om val av fälttyper.
6.
7.
Klicka på Tillval om du vill välja tillval för fältet.
Mer information finns i Ange tillval för fält.
8.

Obs!  Du lägger till ett befintligt fält på en layout genom att växla till Layoutläge och dra ett fält från Fältverktyget Fältverktyget. Mer information finns i Placera och radera fält i en layout.
Relaterade avsnitt
Definiera fält i dialogrutan Fältväljare
Definiera fält i Tabellvy