Ondersteunde bestandsindelingen voor importeren/exporteren
FileMaker Pro en een groot aantal toepassingen waarmee u gegevens wilt uitwisselen, gebruiken hun eigen bestandsindeling. Als u echter gegevens wilt uitwisselen, moet u de gegevens uit de ene toepassing exporteren in een bestandsindeling die de andere toepassing kan importeren. Als u gegevens uitwisselt met een andere toepassing, controleert u in de documentatie bij die toepassing of er een gemeenschappelijke tussenliggende bestandsindeling is die door FileMaker Pro en het andere programma wordt ondersteund.
FileMaker Pro ondersteunt de import-/exportbestandsindelingen die hieronder in de tabel zijn vermeld. FileMaker importeert en exporteert de meeste indelingen, maar enkele indelingen zijn alleen bedoeld voor het importeren/converteren of alleen voor het exporteren.
De meeste bestandsindelingen ondersteunen alleen de gegevensconversie en importeren of exporteren geen opmaak zoals lettertype, lettergrootte, -stijl en -kleur. Sommige indelingen exporteren of converteren veldnamen en veldtypen. Klik op een koppeling in onderstaande tabel voor meer informatie over de desbetreffende indeling.

Ondersteunde
indeling
Bestandsnaam
extensie
Importeren/converteren
of exporteren
 •
Deze indeling wordt ook Door komma's gescheiden waarden (Comma-Separated Values of CSV) genoemd.
 •
Alleen exporteren
 •
Gegevens exporteren als een HTML-tabel voor gebruik als een statische webpagina.
 •
Geschikte exportindeling voor het maken van standaardbrieven in een tekstverwerker.
 •
Deze exportindeling werkt goed voor de Microsoft Word-wizard Afdruk samenvoegen.
 •
Voor het exporteren naar .xls is Rosetta vereist, dat niet beschikbaar is in sommige versies van Mac OS X.
 •
Werkt met de meeste toepassingen. Als u niet zeker weet welke indeling u moet gebruiken, gebruikt u eerst deze.
 •
Naast XML-bestanden kunt u ook het XML-gegevensresultaat van een HTTP-verzoek importeren.
U kunt ook het volgende doen:
 •
 •
Mac OS: importeren uit Bento-gegevensbronnen. Zie Bento-gegevens importeren (Mac OS).
 •
Importeren uit ODBC-gegevensbronnen en FileMaker Pro gebruiken als ODBC-gegevensbron om FileMaker Pro-gegevens aan te bieden. Zie Een ODBC-gegevensbron opvragen vanuit FileMaker Pro en FileMaker Pro-gegevens delen via ODBC of JDBC.
 •
Terugkerende import instellen zodat FileMaker Pro gegevens automatisch bijwerkt als u de geïmporteerde gegevens voor het eerst weergeeft in een bestand of zodat u de gegevens op verzoek met een script kunt bijwerken. Gegevens die zijn geïmporteerd via terugkerende import zijn alleen-lezen in FileMaker Pro. Zie Terugkerende importacties instellen.
 •
FileMaker Pro-databasebestanden op een webpagina publiceren. Zie Databases publiceren op het web.
 •
Sla een lay-out op als een PDF-bestand dat later kan worden gebruikt als een leeg formulier. Zie Records opslaan en verzenden als een PDF-bestand.
Onderwerpen in deze sectie
Door komma's gescheiden tekstindeling
dBase III- en IV DBF-indeling
FileMaker Pro-indeling
HTML-tabelindeling
Samenvoegindeling
Microsoft Excel-indeling
Door tabs gescheiden tekstindeling
XML-indeling
XML-grammatica FMPDSORESULT
XML-grammatica FMPXMLRESULT