XML-grammatica FMPDSORESULT
De FMPDSORESULT-grammatica is nuttig voor het exporteren van databases die u met trapsgewijze opmaakmodellen (Cascading Style Sheets of CSS) of XSL wilt opmaken. Deze grammatica is compatibel met het XML-DSO (Data Source Object) van Microsoft dat door Internet Explorer wordt gebruikt.
Opmerking  Gebruik in de naam van uw gegevensvelden geen voorloopgetallen of Kanatekens van één byte (bijvoorbeeld "7"). De FMPDSORESULT-grammatica staat het gebruik van numerieke of Kanatekens van één byte niet toe als veldnaamtags en zal het resulterende XML-bestand niet in een browser weergeven.
Elk ROW-element in de geëxporteerde FMPDSORESULT-grammatica bevat een aantal FIELD-elementen die overeenkomen met de door u geëxporteerde veldnamen.
Spaties of een dubbele punt in veldnamen worden in de elementnamen in onderstrepingstekens omgezet (bijvoorbeeld <FIRST_NAME>). Twee dubbele punten in portaalvelden worden in punten omgezet (bijvoorbeeld <PHONE.PHONE_NUMBER>). De reden hiervoor is dat dubbele punten in XML voor het specificeren van naamruimten gereserveerd zijn en er geen spaties in XML-elementnamen zijn toegestaan.
Voor herhalende velden en gerelateerde velden zal elk FIELD-element een DATA-element bevatten dat overeenkomt met elke herhaling of portaalrecord.
Het exporteren van gegevens uit containervelden wordt niet door de XML-export ondersteund.
Door de XML-beperkingen wordt slechts één record van elk gerelateerd veld geëxporteerd.
Meer informatie vindt u in de FileMaker Knowledge Base, die beschikbaar is op http://www.filemaker.com/nl/support/.
Voorbeeld van XML-gegevens in de grammatica FMPDSORESULT
Hierna volgt een voorbeeld van XML in de grammatica FMPDSORESULT. Raadpleeg het bestand fmpdsoresult_dtd.htm in de Extra's-map voor uw taal waarin de toepassing FileMaker Pro is geïnstalleerd, voor volledige informatie over de Document Type Definition (DTD) voor de grammatica. Bijvoorbeeld: de map FileMaker Pro > Nederlands Extra's > Voorbeelden > XML Documentatie.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<FMPDSORESULT xmlns="http://www.filemaker.com/fmpdsoresult">
<ERRORCODE>0</ERRORCODE>
<DATABASE>Telefoonlijst.fp5</DATABASE>
<LAYOUT>Weblay-out</LAYOUT>
<ROW MODID="23" RECORDID="3">
<FIRST_NAME>Joep</FIRST_NAME>
<LAST_NAME>Smits</LAST_NAME>
<PHONE.PHONE_NUMBER>
<DATA>020-444-3333</DATA>
<DATA>020-222-9999</DATA>
</PHONE.PHONE_NUMBER>
</ROW>
<ROW MODID="32" RECORDID="6">
<FIRST_NAME>Birgit</FIRST_NAME>
<LAST_NAME>Jansen</LAST_NAME>
<PHONE.PHONE_NUMBER>
<DATA>020-666-7777</DATA>
<DATA>020-888-0000</DATA>
<DATA>020-111-7654</DATA>
</PHONE.PHONE_NUMBER>
</ROW>
</FMPDSORESULT>