XML-indeling
Extensible Markup Language (XML) is een taal voor de uitwisseling van gestructureerde gegevens. XML is geen strakke bestandsopmaak, maar een taal voor het definiëren van afgesproken indelingen die groepen kunnen gebruiken voor gegevensuitwisseling. Vele gebruikers, organisaties en bedrijven gebruiken XML om productinformatie, transacties, voorraadgegevens en andere bedrijfsgegevens over te brengen.
In de map waarin FileMaker Pro is geïnstalleerd, vindt u voorbeeldbestanden voor XML-import en -export. Bezoek de FileMaker-website op http://www.filemaker.com/nl voor algemene informatie over XML, extra voorbeelden waarin XML wordt gebruikt en koppelingen naar XML-bronnen.
XML importeren
FileMaker Pro ondersteunt de FMPXMLRESULT-grammatica voor XML-import. Als uw XML-bestand in een andere indeling is, kunt u tijdens de import een XSLT-opmaakmodel (Extensible Stylesheet Language for Transformations) toepassen om uw XML naar de FMPXMLRESULT-grammatica te converteren.
XML exporteren
FileMaker Pro kan XML exporteren in twee grammatica's: FMPXMLRESULT en FMPDSORESULT. U kunt een XSLT-opmaakmodel tijdens de export toepassen om een van beide grammatica’s in een andere XML-indeling, of in een heel andere indeling zoals HTML of gewone tekst, te converteren. Via XML-export kunt u bijvoorbeeld een gegevensgestuurde webpagina maken, of een tekstbestand met gegevens waarin een eigen scheidingsteken voor velden wordt gebruikt.
Opmerking  De functies voor XML-import en -export in FileMaker Pro maken gebruik van de XML-parser Xerces en de XSLT-processor voor opmaakmodellen Xalan. Wanneer u XML en XSL ontwikkelt, doet u er goed aan uw XML en XSLT te testen met een van de op Xerces- en Xalan gebaseerde parsers en processors die beschikbaar zijn op http://xml.apache.org en locaties van andere leveranciers.
Verwante onderwerpen
XML-grammatica FMPDSORESULT
XML-grammatica FMPXMLRESULT
XML-gegevens importeren
Gegevens exporteren uit FileMaker Pro