XML-grammatica FMPXMLRESULT
De FMPXMLRESULT-grammatica bevat extra informatie over de database die niet in de FMPDSORESULT-grammatica te vinden is, zoals het aantal records, veldtypen en veldformaten. Deze elementen en kenmerken zijn vereist om de XML goed te kunnen valideren.
Gebruik de FMPXMLRESULT-grammatica als u de METADATA-informatie nodig hebt die door deze grammatica wordt gegeven. Aangezien FileMaker Pro zowel importeren van als exporteren naar de FMPXMLRESULT-grammatica ondersteunt, kan dit een nuttig formaat zijn om gegevens tussen FileMaker Pro-bestanden uit te wisselen.
Opmerking  De FMPXMLRESULT-grammatica is niet goed geschikt voor gebruik met trapsgewijze opmaakmodellen (Cascading Style Sheets, CSS). Gebruik de FMPDSORESULT-grammatica als u met uw XML-gegevens trapsgewijze opmaakmodellen wilt gebruiken.
In de FMPXMLRESULT-grammatica bevat het DATABASE-element de kenmerken NAME, RECORDS, DATEFORMAT, LAYOUT en TIMEFORMAT.
Het kenmerk DATEFORMAT specificeert de opmaak van datums in het XML-document.

Het kenmerk TIMEFORMAT specificeert de opmaak van tijden in het XML-document.

Het METADATA-element bevat een of meer FIELD-elementen die informatie voor één veld/kolom bevatten — waaronder de naam van het veld volgens de definitie in de database, het veldtype, de Ja- of Nee-consideratie voor lege velden (kenmerk EMPTYOK) en het maximumaantal herhalende waarden (kenmerk MAXREPEAT). Geldige waarden voor veldtypen zijn TEXT, NUMBER, DATE, TIME, TIMESTAMP en CONTAINER.
Het element RESULTSET bevat alle ROW-elementen die de recordgegevens opgeven in het XML. Elk ROW-element bevat de veld-/kolomgegevens voor één rij in de resultatenset — waaronder de record-ID voor de rij, de modificatie-ID voor de rij, en het COL-element dat de gegevens voor één veld/kolom in de rij bevat (waarbij meerdere DATA-elementen een van de waarden in een herhalend of portaalveld vertegenwoordigen).
Het exporteren van gegevens uit containervelden wordt niet door de XML-export ondersteund.
Door de XML-beperkingen wordt slechts één record van elk gerelateerd veld geëxporteerd.
De volgorde van de COL-elementen komt overeen met de volgorde van de FIELD-elementen in het METADATA-element. Waar bijvoorbeeld de elementen Voornaam, Achternaam en dan Afdeling in de METADATA staan, komen Jan, Smit en dan Constructie in dezelfde volgorde in de RESULTSET ROW te staan.
Meer informatie vindt u in de FileMaker Knowledge Base, die beschikbaar is op http://www.filemaker.com/nl/support/.
Opmerkingen
 •
Voordat u het XML-bestand importeert, gebruikt FileMaker Pro een op Xerces gebaseerde XML-parser en een op Xalan gebaseerde XSLT-processor om een XSLT-opmaakmodel toe te passen (als u er een had opgegeven) om de XML-gegevens te converteren. Als een foutbericht verschijnt, corrigeert u de fout en probeert u opnieuw te importeren.
 •
Hoewel de XML die u importeert, moet beantwoorden aan de FMPXMLRESULT-grammatica, kunnen bepaalde elementen en kenmerken tijdens het importeren niet worden gebruikt. In de volgende tabel staan de elementen en kenmerken die tijdens XML-import worden gebruikt, en de toegestane standaardwaarden voor kenmerken. In de meeste gevallen kunnen kenmerkwaarden leeg (null) zijn (zoals TIMEFORMAT=""). Bovendien moet het element FMPXMLRESULT altijd de FileMaker-naamruimte declareren voor de grammatica.

xmlns="http://www.filemaker.com/ fmpxmlresult"
    FIELD
"TEXT", "DATE", "NUMBER", "TIME", "TIMESTAMP" of "CONTAINER"
    ROW
    COL
      DATA
Voorbeeld van XML-gegevens in de grammatica FMPXMLRESULT
Hierna volgt een voorbeeld van XML-gegevens in de grammatica FMPXMLRESULT. Raadpleeg het bestand fmpxmlresult_dtd.htm in de Extra's-map voor de taal waarin de toepassing FileMaker Pro is geïnstalleerd, voor volledige informatie over de Document Type Definition (DTD) voor de grammatica. Bijvoorbeeld: de map FileMaker Pro: > Nederlands Extra's > Voorbeelden > XML Documentatie.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<FMPXMLRESULT xmlns="http://www.filemaker.com/fmpxmlresult">
<ERRORCODE>0</ERRORCODE>
<PRODUCT BUILD="5/23/2002" NAME="FileMaker Pro"
VERSION="7.0"/>
<DATABASE DATEFORMAT="MM/dd/yy" LAYOUT="summary"
NAME="Werknemers.fmp12" RECORDS="23" TIMEFORMAT="hh:mm:ss"/>
<METADATA>
<FIELD EMPTYOK="NO" MAXREPEAT="1" NAME="Voornaam" TYPE="TEXT"/>
<FIELD EMPTYOK="NO" MAXREPEAT="1" NAME="Achternaam" TYPE="TEXT"/>
<FIELD EMPTYOK="YES" MAXREPEAT="1" NAME="Afdeling" TYPE="TEXT"/>
</METADATA>
<RESULTSET FOUND="2">
<ROW MODID="47" RECORDID="34">
<COL>
<DATA>Jan</DATA>
</COL>
<COL>
<DATA>Smits</DATA>
</COL>
<COL>
<DATA>Constructie</DATA>
</COL>
</ROW>
<ROW MODID="89" RECORDID="78">
<COL>
<DATA>Suzanne</DATA>
</COL>
<COL>
<DATA>Jansen</DATA>
</COL>
<COL>
<DATA>Marketing</DATA>
</COL>
</ROW>
</RESULTSET>
</FMPXMLRESULT>