Gegevens exporteren uit herhalende velden
Bepaalde bestandsindelingen (zoals DBF) accepteren slechts één waarde per veld en bieden geen ondersteuning voor herhalende velden. Wanneer u naar een van deze indelingen exporteert, wordt alleen de eerste waarde in een herhalend veld geëxporteerd. Er verschijnt een waarschuwingsbericht als u herhalende velden exporteert naar een bestandsindeling die alleen de eerste waarde ondersteunt.
Hoewel u herhalende velden naar XML kunt exporteren, wordt alleen de eerste waarde in elk gerelateerd herhalend veld geëxporteerd als u gerelateerde velden exporteert die worden herhaald.
U kunt die beperkingen voorkomen door de volgende stappen uit te voeren.
Zo exporteert u waarden van herhalende velden naar indelingen die geen herhalende velden ondersteunen:
1.
Zoek in het FileMaker Pro-bestand de records die u wilt exporteren.
Zie Records zoeken voor meer informatie over het zoeken van records.
2.
Maak een kloon van het bestand dat u wilt exporteren.
Zie Bestanden opslaan en kopiëren voor meer informatie over het klonen van bestanden.
3.
Open de kloon en importeer de gegevens uit het oorspronkelijke bestand.
4.
Selecteer in het dialoogvenster Importeeropties de optie In afzonderlijke records plaatsen en klik op OK.
5.
Zie Gegevens exporteren uit FileMaker Pro voor meer informatie.