Bento-gegevens importeren (Mac OS)
FileMaker Pro kan Bento-gegevens in een bestaand FileMaker Pro-bestand importeren, of Bento-gegevens naar een nieuw FileMaker Pro-bestand converteren. Het Bento-bestand moet zijn gemaakt met Bento 2 (of een latere ondersteunde versie). Bento 2 (of een latere ondersteunde versie) moet zijn geïnstalleerd op de computer waarop FileMaker Pro wordt uitgevoerd.
Opmerking  U kunt gegevens uit Bento 1 importeren door deze gegevens op te slaan als een csv-bestand en vervolgens het csv-bestand te importeren in FileMaker Pro.
Controleer voordat u Bento-gegevens begint te importeren of het bestand bento.bentodb aanwezig is in uw hoofdmap: Library/Application Support/Bento.
Zo importeert u Bento-gegevens in een bestaand FileMaker Pro-bestand:
1.
Open het FileMaker Pro-bestand waarin u records wilt importeren (het doelbestand).
2.
Als u bestaande of overeenkomende records bijwerkt, kiest u op de menubalk Bestand > Kopie opslaan als als u een reservekopie van het doelbestand wilt maken.
Belangrijk  Wanneer u bestaande of overeenkomende records bijwerkt, worden gegevens in het doelbestand overschreven. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt, dus zorg ervoor dat u weet wat u doet. Zie Methoden voor het importeren van gegevens in een bestaand bestand voor meer informatie.
3.
Als het doelbestand meerdere tabellen bevat, gebruikt u het venstermenu voor lay-outs om een lay-out weer te geven die velden weergeeft uit de tabel waarin u gegevens wilt importeren.
4.
Als u bestaande of overeenkomende records bijwerkt, doet u het volgende voordat u begint te importeren:
 •
 •
Als u overeenkomende records in het bestand bijwerkt, zorg er dan voor dat de gevonden reeks alleen de records bevat die u wilt bijwerken. Records buiten de gevonden reeks worden niet bijgewerkt, ook niet als de gegevens in het vergelijkingsveld overeenkomen.
5.
Kies op de menubalk Bestand > Records importeren > Bento-gegevensbron.
6.
Voer in het dialoogvenster Bento-wachtwoord het databasewachtwoord in als er een databasewachtwoord was ingesteld in Bento. Klik op OK.
7.
Het dialoogvenster Velden bij importeren verschijnt.
8.
Kies de doel tabel en de importhandeling, en kies de velden in uw database die zijn toegewezen aan de gegevens die worden geïmporteerd. (Zie De importhandeling instellen en velden toewijzen tijdens de import voor meer informatie.)
Opmerking  Een Bento-locatieveld wordt weergegeven als twee afzonderlijke velden in de lijst Bronvelden: [Veldnaam](Lengtegraad) en [Veldnaam](Breedtegraad).
9.
Klik op Importeren.
In het dialoogvenster Importoverzicht wordt de voortgang van het importproces weergegeven.
10.
Zo importeert u Bento-gegevens in een nieuw FileMaker Pro-bestand:
1.
Selecteer in het scherm Snel aan de slag met FileMaker de optie Converteer een bestaand bestand en kies Bento-gegevensbron.
Als het scherm Snel aan de slag met FileMaker niet wordt weergegeven, kiest u op de menubalk Help > Scherm Snel aan de slag met FileMaker, en herhaalt u stap 1.
2.
Voer in het dialoogvenster Bento-wachtwoord het databasewachtwoord in als er een databasewachtwoord was ingesteld in Bento. Klik op OK.
3.
Het dialoogvenster Een nieuw bestand maken met de naam wordt weergegeven.
4.
In het dialoogvenster Importoverzicht wordt de voortgang van het importproces weergegeven.
Toewijzing Bento- en FileMaker Pro-bestandstype
In de volgende tabel wordt beschreven hoe Bento-veldtypen worden toegewezen aan FileMaker Pro-veldtypen.
Opmerking  Geïmporteerde gegevens kunnen er anders uitzien door de verschillen in veldtoewijzing tussen Bento en FileMaker Pro en door problemen met betrekking tot numerieke precisie.

FileMaker Pro-veldtype
Bij datums wordt ook een tijd weergegeven. De gegevens worden opnieuw opgemaakt volgens de FileMaker Pro-indeling.
De gegevens worden opnieuw opgemaakt volgens de FileMaker Pro-indeling.
Gecodeerd (Bento 3 of een latere ondersteunde versie)
Als er een wachtwoord vereist is voor de Bento-database, moet u dat ook in FileMaker Pro invoeren.
Locatie (Bento 4 of een latere ondersteunde versie)
Locatievelden worden geïmporteerd als twee aparte getalvelden: [Veldnaam](Lengtegraad) en [Veldnaam](Breedtegraad)
Eenvoudige lijst (Bento 3 of een latere ondersteunde versie)
Er wordt tussen elke kolom een Tab-teken ingevoegd en er wordt tussen elke rij een Return ingevoegd.
Hoewel in Bento 4 eenvoudige lijstvelden andere typen dan tekst ondersteunen, importeert FileMaker Pro de gegevens als tekst.
De volgende door de gebruiker gemaakte veldtypen in Bento worden niet ondersteund door FileMaker Pro.