Objecten beveiligen tegen wijzigingen
Door objecten te vergrendelen, voorkomt u dat ze worden gewijzigd, verplaatst, bewerkt of uit de lay-out worden verwijderd.
Zo vergrendelt u objecten in een lay-out:
1.
Selecteer in de lay-outmodus de objecten die u wilt vergrendelen.
Zie Objecten selecteren voor meer informatie.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Positie.
3.
De handgrepen van elke geselecteerd object worden grijs weergegeven om aan te geven dat het object is vergrendeld.
Zo ontgrendelt u objecten:
 •
Opmerkingen
 •
Door een veld in de lay-outmodus te vergrendelen, voorkomt u niet dat de informatie wordt gewijzigd in de bladermodus. Zie Databases beveiligen voor meer informatie over het beveiligen gegevens.
 •
 •
 •
De stapelvolgorde van vergrendelde objecten kan nog steeds worden gewijzigd. Zie Objecten in een lay-out naar voren of naar achteren verplaatsen voor meer informatie.
 •
U kunt tabbladbesturingselementen vergrendelen. Objecten op tabbladbesturingselementen worden alleen vergrendeld als u ze selecteert.