Containervelden definiëren
Gebruik containervelden voor het opslaan van bestanden:
 •
In berekeningsformules en resumévelden kunt u naar containervelden verwijzen.
Gegevens in containervelden zijn standaard ingesloten. U kunt echter wel:
 •
 •
Zo definieert u een containerveld:
1.
2.
3.
4.
Typ in het invoervak Veldnaam een naam voor het veld.
Zie Velden benoemen.
5.
In Type selecteert u Container.
6.
Klik op Maken.
7.
Klik op Opties als u opties voor het veld wilt instellen.
Zie Opties instellen voor velden.
Zie Containervelden instellen voor informatie over het instellen van velden om gegevens extern op te slaan.
8.
Zo definieert u containervelden in de tabelweergave:
1.
2.
Klik op + in de kolomkop om een nieuw veld toe te voegen.
3.
4.
Kies Veld > Veldtype > Container in het venstermenu.
5.
Opmerking  U kunt overschakelen naar de lay-outmodus en het veld groter maken.
Opmerkingen
 •
Als u een statische afbeelding, zoals een logo, in een lay-out wilt plaatsen, moet u de afbeelding rechtstreeks in de lay-out maken, plakken of importeren of een globaal containerveld gebruiken. Bij elk van deze opties wordt minder opslagruimte ingenomen dan als u in elk record dezelfde afbeelding zou opslaan.
 •
U kunt records niet zoeken of sorteren op basis van containervelden. U kunt echter wel tekstvelden definiëren om de inhoud van de container te beschrijven of aan te duiden. Op basis van de gegevens in het tekstveld kunt u de records vervolgens zoeken of sorteren.
 •
Zie Veldobjecten opmaken en instellen in de lay-outmodus als u wilt opgeven hoe gegevens worden weergegeven in een containerveld (bijvoorbeeld of de afbeelding wordt bijgesneden of geschaald).
 •
U kunt een script maken dat de Bestand invoegen script step bevat om de inhoud van een containerveld op te geven.
Verwante onderwerpen
Afbeeldingen invoegen in velden
QuickTime-films en multimedia invoegen in velden
Bestanden van een willekeurig type in velden invoegen
Opmaak opgeven voor containervelden
Gegevens uit containervelden verwijderen
Bestandspaden maken