Bestanden van een willekeurig type in velden invoegen
U kunt een containerveld gebruiken om bestanden van elk type in te voegen, bijvoorbeeld spreadsheetbestanden, tekstverwerkingsbestanden of elk ander bestandstype dat u wilt bijhouden. Wanneer u een bestand invoegt, geeft FileMaker Pro de naam en het pictogram van dat bestand weer in het containerveld, maar niet de werkelijke inhoud.
Opmerking  Als u verpakte bestanden zoals Keynote-bestanden wilt invoegen in een containerveld, archiveert of zipt u de verpakte bestanden.
Zo voegt u een bestand van een willekeurig type in een containerveld in:
1.
2.
Kies op de menubalk Invoegen > Bestand.
3.
Als u het selectievakje Alleen verwijzing naar het bestand opslaan inschakelt, wordt het bestand niet in FileMaker Pro geïmporteerd, maar wordt alleen vastgelegd waar het bestand zich bevindt op de vaste schijf. Met deze optie beperkt u wel de grootte van het FileMaker Pro-bestand, maar als u het bestand verplaatst of verwijdert, kan het niet meer worden weergegeven in FileMaker Pro.
4.
Klik op Openen.
U ziet het pictogram en de naam van het bestand in het containerveld.
Opmerkingen
 •
Mac OS: Plug-ins die in containervelden worden opgeslagen, worden standaard gecomprimeerd.
 •
 •
Als u Alleen verwijzing naar het bestand opslaan selecteert, kunt u de locatie van het bestand op uw vaste schijf onder meer bekijken door een script te maken met de GetAsText function.
Verwante onderwerpen
Problemen met het toevoegen en weergeven van gegevens oplossen
Gegevens uit containervelden verwijderen
Containervelden definiëren