QuickTime-films en multimedia invoegen in velden
U kunt aan een record een QuickTime of QuickTime VR-film toevoegen door deze in te voegen in een containerveld. U kunt ook bestanden invoegen met een andere multimediabestandsopmaak mits die door QuickTime wordt ondersteund, zoals geluidsbestanden en MPEG-videobestanden. Zie Gegevens gebruiken in containervelden voor een lijst van ondersteunde bestandsindelingen voor films en geluiden.
Zo voegt u een film in of een ander bestand waarvan de indeling door QuickTime wordt ondersteund:
1.
Klik in de bladermodus in het containerveld.
2.
Kies op de menubalk Invoegen > QuickTime.
Als deze menuoptie grijs wordt weergegeven, is de Apple QuickTime-software niet op uw computer geïnstalleerd (Windows) of is het veld een interactieve container. Zie Werken met content in interactieve containers.
3.
Mac OS: Selecteer Voorvertoning om een beeld van de film in het dialoogvenster weer te geven.
4.
Klik op Openen.
Opmerkingen
 •
 •
FileMaker Pro importeert het bestand niet, maar slaat alleen een verwijzing naar het bestand op en houdt bij waar het zich op de harde schijf bevindt.
Verwante onderwerpen
Problemen met het toevoegen en weergeven van gegevens oplossen
QuickTime- en QuickTime VR-films in velden afspelen
Gegevens uit containervelden verwijderen
Containervelden definiëren